Deel dit artikel ‹ Terug

Gill Landry (Old Crow Medicine Show) naar Roepaen Ottersum

Geplaatst op: maandag 25 juli 2016


Bekend van de film Big Easy Express met Mumford and Sons en Edward Sharpe & Magnetic Zeros

De Amerikaanse folk- en country zanger Gill Landry komt op zondag 11 September naar Roepaen Ottersum. Gill is bij het grote publiek vooral bekend van de band Old Crow Medicine Show, die was onder meer te zien was in de film Big Easy Express waarin ze samen met Mumford & Sons en Edward Sharpe & the Magnetic Zeros door de Verenigde Staten reisden en optredens verzorgden. De film leidde tot een Grammy en de band werd een gevestigde naam in de folk- en country scene. Op eigen titel heeft Gill drie solo albums uitgebracht, waarvan hij op 11 September werk komt spelen in Roepaen.

Gill Landry is een singer-songwriter en multi-instrumentalist uit Louisiana. Jaren lang trok hij door Europa en de Verenigde Staten als straatmuzikant. Vaak alleen, soms met zijn eerste band The Kitchen Syncopators. Vanaf 2004 was hij vaak op pad met Old Crow Medicine Show. Ondertussen schreef hij songs over zijn ervaringen onderweg en bouwde aan een repertoire dat er wezen mag. Hartzeer, eindeloos rondtrekken, zijn kleurrijke vrienden- en kennissenkring, maar ook triviale zaken uit het dagelijks leven inspireren hem.

Inmiddels heeft Gill Landry drie soloplaten op zijn naam staan waarvan zijn zelfgetitelde album ‘Gill Landry´ met daarop de singles ‘Just Like You’ en ‘Funeral in My Heart’ de meest recente is. De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 22 Juli aanstaande via www.roepaen.com, en tickets kosten 12,50 per stuk.

Zondag 11 September
GILL LANDRY (USA)
Aanvang: 15.00 uur | Deuren: 14.00 uur
VVK: € 12,50 | Dagkassa: € 15,00 
www.roepaen.nl