Deel dit artikel ‹ Terug

De 5e SUMMMERTIME-dag 23 juli 2016

Geplaatst op: donderdag 14 juli 2016


‘Gennep goes Classic’
Zaterdag 23 juli is de 5e dag van het Summmertimefestival 2016. Deze dag staat in het teken van (licht) klassieke muziek met een knipoog. Dat houdt in: heerlijk achterover leunen en genieten van optredens van de Operettevereniging Mozaïek Muzikaal uit Venlo .

De operettevereniging bestaat uit 20 enthousiaste zangers en zangeressen, die in gepaste kledij optreden: de dames in prachtige galajurken met sprekende kleuren en de mannen in sjieke smoking. De muzikale leiding èn begeleiding is in handen van Oksana Baljva, in Gennep geen onbekende als vaste pianiste van het Genneps Vocaal Ensemble.
In de loop van de middag brengen ze diverse (licht) klassieke thema’s ten gehore, waarbij een aangename afwisseling gemaakt wordt in het ensemble-zang en solowerk van de solisten Irene Meeuws en Poul van Rooij. Zij zingen solo, duetten en samen met het koor.
Het instrumentale deel van het optreden wordt verzorgd door Marcel Kuypers (piano), Mariska Rijck (viool) en Katrien Heerkens (dwarsfluit). Drie professionele musici die al jaren samen spelen en over een uitgebreid repertoire beschikken. Samen met het koor en de solisten brengen zij, in wisselende samenstelling een gevarieerd programma ten gehore. Licht klassiek, met regelmatig een uitstapje naar de hedendaagse muziek. Genieten in Hartje Gennep van de aangename klanken van deze bekwame musici en het Operettekoor Mozaïek Muzikaal uit Venlo.

Uitgebreide informatie over alle optreden is te vinden op de website van Summmertime: www.summmertimegennep.com.

Zoals iedereen al jaren gewend is wordt er vanzelfsprekend ook in 2016 geen entree geheven: het hele festival is gratis toegankelijk.