Deel dit artikel ‹ Terug

Vakantie met de bibliotheek!

Geplaatst op: donderdag 14 juli 2016


Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, tijdens de zomervakantie vindt iedereen eindelijk tijd en rust om de dingen te doen waarvoor er een heel jaar lang geen tijd was. De bibliotheek biedt inspiratie voor geslaagde zomermaanden.

Vertrekt u binnenkort op reis?
Bij BiblioPlus vindt u reisgidsen, vakantieplanners, fotoboeken en reisverhalen over nabije en verafgelegen vakantieoorden. Tientallen gidsen leiden u naar kampeerterreinen, gezellige hotels of originele verblijfplaatsen in uw vakantiestreek.

Reis vederlicht
Heeft u geen zin om met boeken te sjouwen? Reis vederlicht en leen E-books voor tablet, smartphone of e-reader. Of download de gratis VakantieBieb-app van de Bibliotheek.

Gastlenen
Verblijft u wat langer op een vakantieadres in Nederland? Ga Gastlenen. Met uw BiblioPlus bibliotheekpas kunt u bij een bibliotheek in een andere plaats lenen. Neem bij uw eerste bezoek aan de gastbibliotheek uw bibliotheekpas en een geldig legitimatiebewijs mee. De baliemedewerker maakt een bibliotheekpas van de gastbibliotheek voor u aan. Hiermee kunt u meteen materialen lenen in de gastbibliotheek

Vakantie in eigen huis?
Gewoon op zoek naar een mooi of spannend verhaal voor thuis in de luie stoel? Kom eens langs, we hebben er duizenden…
De bibliotheek heeft bovendien een ruime en gevarieerde collectie dvd’s, die ook op een regenachtige dag zorgen voor zomers avontuur. Dvd’s leent u t/m 31 augustus met voor slechts 1 euro.

Eindelijk tijd voor hobby’s...
In de bibliotheek vindt u boeken en tijdschriften over uw favoriete bezigheid. Bent u gepassioneerd wijnproever, biologisch of decoratief tuinier, wielersportfanaat? Spaart u postzegels, kookt u graag of zoekt u tips voor pasta’s of tapas? Geen probleem!

Probeer ook eens een luisterboek!
Een luisterboek is een ideale manier om te ontspannen en te genieten van een mooi verhaal. Met een boek onderweg; in de auto, trein, vliegtuig, op de fiets of tijdens een wandeling. Wij bieden u een steeds groeiende collectie luisterboeken te leen aan.
Wilt u luisteren op uw tablet of smartphone? Download dan de gratis LuisterBieb-app van de Bibliotheek.

Wat u deze zomer ook doet: elke vakantie begint en eindigt met de bibliotheek!
www.biblioplus.nl