Deel dit artikel ‹ Terug

De 4e SUMMMERTIME-dag 16 juli 2016

Geplaatst op: donderdag 7 juli 2016


Pruuvemmment en Rock
Zaterdag 16 juli is de 4e dag van het Summmertimefestival 2016 en staat in het teken van de eigen grond. Naast het Pruuvemmment met allerlei lekkers van eigen ‘bojjum’ op het Jan Lindersplein komen de liefhebbers van Rock aan hun trekken met de Gennepse formatie Get Around op de Markt. En ook deze zaterdag is er de KUNSTROUTE in diverse leegstaande winkelpanden in hartje Gennep. In samenwerking met het Kunstcollectief Maas&Niers worden de leegstaande panden omgetoverd in pop-up galerieën. Ruim 30 kunstenaars presenteren zich met 2- en 3-dimensionale kunst, schilderijen en beelden. De kunstenaars nodigen iedereen van harte uit om binnen te komen kijken. En kijken schept geen enkele verplichting!

Het 5e Pruuvemmment wordt weer geïnitieerd vanuit Summmertime. Tijdens het Pruuvemmment worden, net als voorgaande jaren, door gemeente Gennep de herinnering T-shirts voor de Gennepse 4-daagse lopers uitgedeeld. De basis van het Pruuvemmment 2016 bestaat vooral uit (groente)producten uit eigen streek. De organisatie heeft zich verzekerd van de steun van CNC met een uitgebreid assortiment aan champignons en Jan Linders met een groot assortiment streekproducten die belangeloos geleverd worden. Rond het terras van Brasserie 't Geveltje verwerken ruim 20 regionale en plaatselijke ondernemers de heerlijke verse streekproducten. En alle lekkers dat uit de Pruuvemmment-keukens komt is natuurlijk te proeven. Overheerlijke spijzen en smakelijke gerechtjes met vlees, kaas, brood, groenten, fruit, honing, olie en kruiden staan klaar naast bijzondere drankjes van koffiebonen en wijnranken. Vanaf 12.00 uur staan de ondernemers klaar om de bezoekers heerlijk te verwennen.

Op de Markt treedt de nieuwe band rondom Boy Swertz op: Get Around. Sinds ruim 1 jaar bestaat de band in deze bezetting en ze hebben al een flink repertoire opgebouwd en het repertoire groeit gestaag met een grote diversiteit aan muziek. Van Nederlandstalig naar '60,  kermis dansmuziek en natuurlijk Rock & Roll. een kleine greep zijn bv The Cats, CCR, Maveriks, Elvis, Polle Eduard.
En ’s avonds is kunt u verder genieten van muziek met de band FACE to FACE, u aangeboden door café de Typhoon en Hotel de Kroon. Vanaf 20.00 uur verzorgt deze formatie een sprankelend optreden op de Markt.