Deel dit artikel ‹ Terug

Ook in Kersttijd aandacht voor Kees Bastiaans 100 jaar

Geplaatst op: dinsdag 8 december 2009


Kerststal naar ontwerp van Kees Bastiaans geheel gerestaureerd

Al vele jaren staat er een kerststal bij de kerk in Mill. Deze is destijds ontworpen door Kees Bastiaans. “Hij is in 1955 gemaakt,” vertelt Jan Bastiaans. “Deze kerststal en de beelden waren dringend aan restauratie toe en dat is nu dan ook gebeurt. De vrijwilligers van het Hobby SeniorenCentrum hebben dat verzorgd.” Vanaf vrijdag 11 december is deze kerststal weer in volle glorie te zien bij de kerk. “Destijds heeft mijn vader het ontwerp gemaakt, manus Evers de hoofden en Piet van Hoof en ons pa hebben ze geschilderd.” De kleding van de manshoge beelden werden toen door de dames Janssen gemaakt.

Maar ook in het gemeentehuis is naast de expositie van Kees Bastiaans 100 jaar een kerstgroep van hem te vinden. Jan zegt: “Het is een kerstgroep van beton die vroeger bij ons in huis stond. Zo laten we ook zien wat vader nog meer gemaakt heeft en dat meteen in de sfeer van kerst.” De door Kees Bastiaans ontworpen en gemaakte zware beelden zijn vanaf dinsdag 8 december in het gemeentehuis bij de kerstboom te zien.

De expositie Kees Bastiaans 100 jaar werd op vrijdag 20 november officieel op 3 verschillende locaties geopend. Deze is te vinden in Uden in het museum voor religieuze kunst en in Mill in de kerk en in het gemeentehuis. “We zijn zeer tevreden over de vele reacties die we krijgen,” vertelt Jan Bastiaans. “In het gemeentehuis is eigenlijk iedere middag iemand van de kinderen Bastiaans aanwezig om bezoekers wat over het werk te vertellen. Ook wanneer er grotere groepen de expositie willen bezoeken en graag willen dat een van de kinderen erbij aanwezig is, dan kan dat.” Hiervoor kunt u dan contact opnemen met Jan via tel. 0485-453669 of www.keesbastiaans-kunstschilder.nl.
advertentie