Deel dit artikel ‹ Terug

Kankerremmer groeit in de tuin

Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016


Doneer taxussnoeisel
De meest voorkomende kankersoorten, waaronder baarmoederhalskanker, borstkanker en longkanker, worden bestreden door 10-Deacetylbaccatine III. Dit is het voorproduct van Taxol, in de volksmond bekend als de heilzame stof uit de taxusplant. Via chemotherapie remt het de groei van tumoren en voorkomt het uitzaaiingen. In de jonge scheuten van taxusplanten zit de geconcentreerde stof. Het snoeisel is gratis te doneren en wordt door Stichting Taxus Taxi thuis opgehaald. Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel werkt samen met de stichting en stimuleren het duurzaam verwerken van afval.

Er zijn 15 kruiwagens snoeisel nodig om één chemotherapie te kunnen realiseren. Na het snoeien moet het snoeisel het liefst binnen circa 24-uur opgehaald worden. Stichting Taxus Taxi houdt zich al enkele jaren bezig met het inzamelen van snoeisel en probeert meer kennis en bewustzijn bij mensen te realiseren. Met succes! Een groot deel van Nederland kan al gebruik maken van de gratis huis-aan-huis inzamelservice van de stichting. Vorig jaar zijn er in het ophaalseizoen ruim 3.000 chemotherapieën gerealiseerd uit het werk van de stichting. Daar wil zij dit jaar ruim overheen komen.

Inzameling aan huis: hoe werkt het
Vraag uw tas aan via www.taxustaxi.nl. Heeft u gesnoeid? Stop het snoeisel in de tas en zet deze op een zichtbare plek aan de weg. U kunt vervolgens een ophaalverzoek indienen via www.taxustaxi.nl/afspraak of bellen naar telefoonnummer 085-48 96 350. De volgende dag komt de chauffeur langs om het snoeisel op te halen. De Taxus Taxi staat graag voor u klaar, ondersteunt door Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel en Den Ouden Groep.

Inzameling op minimilieustraten
Ook kunt u tijdens openingstijden uw taxussnoeisel aanbieden op de groenstraat in Haps en de minimilieustraat in uw gemeente. Daar zijn ook de speciale tassen van Taxus Taxi gratis te verkrijgen.