Deel dit artikel ‹ Terug

De 2e SUMMMERTIME-dag 2 juli 2016

Geplaatst op: donderdag 23 juni 2016


Theater, Muziek, Kunst
Zaterdag 2 juli is de 2e dag van het Summmertimefestival 2016. En wel een heel aparte dag door tal van interessante activiteiten en nieuwe elementen in Summmertime met diverse vormen van kunst en cultuur. Vanaf 11.00 uur is de KUNSTROUTE op diverse locaties in Gennep te bezoeken en vanaf 14.00 uur zijn er diverse activiteiten op de Markt, Jan Lindersplein en in de winkelstraten van Gennep.

Bijzonder is dit jaar de KUNSTROUTE in diverse leegstaande winkelpanden in hartje Gennep. In samenwerking met het Kunstcollectief Maas&Niers worden de leegstaande panden omgetoverd in heuse galerieën. Ruim 30 kunstenaars presenteren zich met 2- en 3-dimensionale kunst, schilderijen en beelden. De kunstenaars nodigen iedereen van harte uit om binnen te komen kijken. En kijken schept geen enkele verplichting!

Op het Jan Lindersplein presenteert Theater Werkplaats Gennep haar jaarlijkse einduitvoering. Diverse leerlingen van de werkplaats laten zien hoe hun theatrale kwaliteiten in het afgelopen jaar ontwikkeld zijn. De optredens zijn om 14.00 en om 15.30 uur. Tussendoor vertelt Piet Tunnesen uit eigen werk en is er een bijzonder optreden van Captain Brokken met geheel eigen invulling van het begrip Straattheater.
En op de Markt is natuurlijk ook volop vertier met om 14.00 en 15.30 uur een optreden van de Thompson Bridge Band. Bijzonder is een eerste kennismaking met de nieuwe Gennepse Revue met een presentatie om 15.00 en om 16.30 uur. Toneelvereniging ONA presenteert zich in de Zandstraat met een originele vorm van straattheater en ook stadsdichter Piet Tunnesen en Captain Brokken zijn van de partij op de Markt. Uitgebreide informatie over alle optreden is te vinden op de website van Summmertime: www.summmertimegennep.com.
Zaterdag 2 juli wordt een bruisende zaterdag die je niet mag missen.

Zoals iedereen al jaren gewend is, is er vanzelfsprekend ook in 2016 wordt er geen entree geheven en is het festival gratis toegankelijk.   
advertentie