Deel dit artikel ‹ Terug

Hollandse thrillers centraal bij BiblioPlus tijdens Spannende Boeken Weken

Geplaatst op: maandag 30 mei 2016


Van 3 t/m 19 juni vinden de Spannende Boeken Weken plaats. Het gaat om twee weken volop aandacht voor misdaadliteratuur uit de collectie van de bibliotheek. “Bloed in de polder” is het motto van de Spannende Boeken Weken, die dit jaar geheel in het teken van de Hollandse thriller staan.
Wie tijdens de Spannende Boeken Weken lid wordt van BiblioPlus ontvangt een exclusief boekje cadeau.

Nederlandse misdaadliteratuur
De Nederlandse misdaadliteratuur kent een stevige stamboom: van P. Tesselhoff Jr. – die in 1900 het eerste Nederlandse misdaadverhaal schreef – tot Havank, Janwillem van de Wetering en Baantjer naar Saskia Noort, Simone van der Vlugt, Tomas Ross, René Appel en Charles den Tex, om enkele hedendaagse bloedverwanten te noemen. Ze worden terzijde gestaan door andere broeders en zusters in het kwaad zoals Esther Verhoef, Loes den Hollander, Simon de Waal, Michael Berg, Marion Pauw, Corine Hartman en Marelle Boersma.

Exclusief cadeau voor nieuwe leden
Tijdens de Spannende Boeken Weken 2016 geeft BiblioPlus een exclusief cadeau aan haar nieuwe leden: de bundel Kwade zaken.
16 spannende verhalen van misdaadauteurs en prominente strafpleiters. Er is nogal wat overeenkomst tussen het strafrecht en de misdaadliteratuur. Moord, mishandeling, oplichting, ontvoering, verkrachting, aanslagen en liquidaties, drugs-, wapen- en vrouwenhandel: het zijn delicten die op het terrein van het strafrecht liggen en ze spelen vaak een rol in spannende boeken. Het strafrecht gaat over de meest ingrijpende conflicten tussen mensen die ook maatschappelijk ontwrichtend kunnen werken. Op deze emoties drijft menig spannend boek. Genoeg redenen dus voor een eenmalige, unieke bundel waarin thrillerschrijvers zijn gekoppeld aan strafpleiters.

Kijk voor meer informatie op www.biblioplus.nl