Deel dit artikel ‹ Terug

OnsPlattelandsRondje, een plattelandsbeleving pur sang!

Geplaatst op: dinsdag 10 mei 2016


21 en 22 mei: 2 dagen volop cultuur, historie, natuur, gastvrijheid en activiteiten op het Verrassende PlatteLand van Cuijk.

Acht plattelandsrondjes in het Land van Cuijk langs 47 toeristische plattelandsbedrijven
Het Verrassende PlatteLand van Cuijk organiseert dit jaar voor de 7e keer ´Ons Plattelands Rondje´, een rondje door het Land van Cuijk waarbij je onderweg leuke activiteiten kunt doen bij de 47 deelnemende plattelandsbedrijven.
Tussen 10.00-18.00 uur ben je welkom bij de bedrijven, tenzij anders vermeld in het routeboekje en op de website. Onze plattelandsbedrijven zetten hun deuren wagenwijd open om alle deelnemers aan Ons Plattelands Rondje hartelijk en gastvrij te ontvangen.

Op elk bedrijf wordt een gratis activiteit aangeboden (tenzij anders vermeld), zoals een historische wandeling over een landgoed, culinaire streekproeverijtjes, een rondleiding door een koeienstal, koe melken, kalfjes aaien, bezoek aan een ezelgasterij, rondleiding door een boomgaard, kleine theatervoorstellingen, etcetera.
Op www.onsplattelandsrondje.nl kun je zien welke bedrijven open zijn en kun je de routes, de fietskaart en alle overige informatie downloaden. 

In 2016 zijn de fietsroutes opgenomen in de boekje van het Verrassende PlatteLand van Cuijk; verkrijgbaar bij onze bedrijven en diverse
Toeristische Ontmoetingspunten in de regio.

Routemogelijkheden

Je kunt Ons Plattelands Rondje wandelen, fietsen of met de auto ondernemen. Over het algemeen is bij alle bedrijven voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De acht plattelandsroutes zijn uitgestippeld op basis van fietsknooppunten, bewegwijzerd via genummerde wit-groene borden:
Beerse Maas route (+/- 36 km)
Raamvallei Route (+/- 18,5 km)
Rondje over ’t Broek (+/- 36, op te splitsen in 21,5 en 14,5 km)
De Meent Route (20,5 km)
Over Boerenland Route (+/- 24 km)
De Kemp Route (+/- 17 km)
Maas en Peel Route (+/- 26 km)
De Lônse Acht (37,5 km)

App PlattelandsRondje
De website www.onsplattelandsrondje.nl is tevens geschikt gemaakt als (web)App voor smartphones, zodat bezoekers met hun smartphone kunnen fietsen of toeren door het Land van Cuijk en onderweg kunnen bekijken wat er te beleven is. Meer informatie over de app. 

advertentie