Deel dit artikel ‹ Terug

Primos del Norte, 17 april Steenakker Haps

Geplaatst op: donderdag 7 april 2016


Flamenco van Trio Primos del Norte. Te zien op zondag 17 maart om 15.00 uur in Huistheater De Steenakker te Haps. Entree: 17,50. Info en reserveren: www.desteenakker.nl. Na afloop is er een nazit met tapas.

Primos del Norte bestaat uit drie talentvolle musici met Spaans bloed. Ze brengen flamenco van hoge kwaliteit op gitaar, percussie, zang en dans. Hun repertoire bestaat uit eigen composities en arrangementen van traditionele flamenco. De optredens van Primos del Norte kenmerken zich door genuanceerde, ingetogen muziek en explosieve ritmische expressiviteit. De zangeres Erminia Fernández Córdoba valt in het bijzonder op vanwege haar gepassioneerde beheersing van de authentieke Spaanse klanken. Zij weet met haar prachtige stemgeluid het publiek te beroeren.

Naast Erminia bestaat het betrekkelijke jonge trio uit gitarist Arturo Ramón en percussionist Udo Demandt. Ze treden regelmatig op in West Europa en op festivals in Marokko en Turkije. Ze zijn de afgelopen jaren in diverse nationale en regionale radio- en tv programma’s te gast geweest. Trio Primos del Norte is opgericht in het jaar 2000.