Deel dit artikel ‹ Terug

Beeldenstorm gaat door in de Noordelijke Maasvallei

Geplaatst op: maandag 9 november 2009


Kom naar de bijeenkomst op maandag 16 november in de raadzaal in Cuijk

Het project Beeldenstorm lijkt afgerond met het boek Noordelijke Maasvallei – Grensoverschrijdend perspectief. Maar eigenlijk gaat het nu pas echt beginnen. De verbeeldingen zoals die zijn gemaakt voor onze regio (bestaande uit de acht gemeenten in het Land van Cuijk en Maasduinen) zijn het startpunt. Hoe we die verbeeldingen werkelijkheid kunnen laten worden, is nu de vraag.

Praat mee!
Op maandag 16 november vanaf 19:45 uur (ontvangst vanaf 19:30) organiseert het Platform Noordelijke Maasvallei (vertegenwoordigers uit onderwijs, wonen, zorg, gemeenten en ondernemers) een gemeentelijke sessie in de raadzaal van de gemeente Cuijk over de Noordelijke Maasvallei. In andere gemeenten binnen de Noordelijke Maasvallei wordt ook een dergelijke avond georganiseerd.

Tijdens deze avond krijgen deelnemers informatie over de Noordelijke Maasvallei, maar kunnen zijn vooral meepraten over verschillende thema’s en vragen die zich opdringen voor deze regio:

- Identiteit en samenhang van de regio
- Prioriteiten voor de regio
- Prioriteiten voor de gemeente Cuijk
- Commitment van de partners (met name gemeente Cuijk)

De thema’s worden besproken in discussiegroepen aan de hand van stellingen (bv. De regio moet zich inspannen om hoger onderwijs binnen te halen als één van de stellingen voor het thema Prioriteiten voor de regio). Discussiegroepen proberen aan de hand van de stellingen oplossingen te bedenken voor zowel de hele regio als de eigen gemeente. De resultaten worden vervolgens plenair besproken om zo ideeën uit te wisselen hoe het goede werk vanuit Beeldenstorm uitgevoerd kan gaan worden.

Waarom meedoen?
Iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van de gemeente en de regio is van harte welkom. Tijdens de avond horen deelnemers wat het Platform Noordelijke Maasvallei is en denken zij direct mee over de manier waarop deze regio zich in de komende jaren kan versterken.

Aanmelden
Om de avond goed te organiseren, willen we graag weten wie deelnemen. Er zijn drie verschillende manieren om aan te melden. Bij een aanmelding graag duidelijk aangeven hoeveel personen er komen. Aanmelden kan tot en met donderdag 12 november.
1.  Stuur een e-mail naar stef.vd.hoek@cuijk.nl met daarin naam en de twee voorkeursthema’s (zie hierboven);
2.  Bel naar 0485 396 763 en geef naam en twee voorkeursthema’s aan;
3.  Ga naar www.cuijk.nl Op de homepage vindt staat onder Nieuwsberichten een aanmeldformulier.
advertentie