Deel dit artikel ‹ Terug

Marij van den Boom 'Door de straten' bij Huistheater de Steenakker

Geplaatst op: donderdag 3 maart 2016


 De uit Oss afkomstige zangeres Marij van den Boom is met haar muziektheater ‘Door de Straten’ te zien op zondag 13 maart om 16.00 uur in Huistheater De Steenakker te Haps.

Na afloop is er een nazit met zondagse soep.
De uit Megen (Oss) afkomstige Marij van den Boom is een theatermaakster in hart en nieren, hier ligt haar passie. Steeds meer zoekt en vindt ze haar eigen weg door mooie, persoonlijke voorstellingen te maken.

Voor haar vierde soloprogramma is Marij geïnspireerd door de verhalen die ze hoort terwijl ze ‘door de straten’ loopt. Haar blik steeds gekleurd door hoe ze zich voelt. Want het leven ligt op straat en achter elke deur schuilt een ander boeiend verhaal. Deze juweeltjes van verhalen en belevenissen zijn door Marij en haar combo omgezet in pure en integere liedjes, soms confronterend en scherp, soms ontroerend of vol humor en hoe dan ook vol van herkenning.

Marij wordt begeleid door een verrassend muzikaal trio: toetsenist Ruud de Grood (Frank Boeijen), gitarist Kornelis Lievense en celliste Eva van de Poll. Femke Nijboer zorgde voor tekstuele ondersteuning en de regie is in handen van Bart Vaessen (De Steenakker).

Marij van den Boom (1 mei 1970) besloot na de kleinkunstacademie in Amsterdam zich op het conservatorium in Hilversum te specialiseren in zang, lichte muziek (jazz). Aangezien ze ook graag wilde blijven acteren,  speelde ze tijdens haar studie in grote musicals als “West Side Story” voor het Theaterplan van het Zuiden en “My Fair Lady” voor Joop van de Ende. Sinds haar afstuderen in 1997 heeft Marij in diverse projecten gezongen in binnen - en buitenland, in tv series en commercials geacteerd en vele concerten en evenementen gepresenteerd. Daarnaast begon ze samen met Helena Svestka en pianiste Sonsoles Alonso het muzikale cabarettrio “HMS”, waarmee ze in 2001 de tweede plaats behaalde op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Naast HMS koos Marij voor kleinschalige muziektheater producties, zoals haar hoofdrol in de kindervoorstelling “Sirene” in 2003 onder regie van Geert Kimpen en “Appels” voor het Amsterdams Muziektheater collectief in 2006. Ook zong en speelde ze bij de improvisatie en comedy groep “Johnny Hoogovens” en zong ze vele concerten met de Big Band Oss.

Entree: 17,50.
Info en reserveren: www.desteenakker.nl