Deel dit artikel ‹ Terug

Aanleg ontsluitingsweg Health Campus Boxmeer

Geplaatst op: maandag 26 oktober 2009


Op maandag 26 oktober zal aannemersbedrijf Den Ouden uit Schijndel beginnen met de aanleg van de ontsluitingsweg van de Health Campus Boxmeer. Het betreft de Laan Leijdekkers, vernoemd naar een van de grondleggers van de Stork-bedrijven in Boxmeer.

De Laan Leijdekkers begint bij de reeds aangelegde rotonde in de provinciale weg Boxmeer-Beugen en eindigt in de eveneens al bestaande tunnel in de Lage Startwijk. Halverwege de Laan Leijdekkers wordt de centrale rotonde van Sterckwijck gerealiseerd. Ten zuiden van de: Laan Leijdekkers ligt de Health Campus, met onder meer het Maasziekenhuis (reeds in aanbouw) en het oncologisch ziekenhuis Hansa (bouw start in voorjaar). De voorbereidende werkzaamheden voor de infrastructuur in dit gebied zijn in volle gang. De aanleg daarvan sluit aan op de werkzaamheden aan de Laan Leijdekkers.

Na aanleg van de Laan Leijdekkers kan alleen nog het fietsverkeer vanaf de Lage Startwijk gebruik maken van de aansluitende tunnel onder de A77.

Jongstleden donderdag is de gemeente dankzij een besluit van de gemeenteraad eigenaar geworden van de laatste hectaren in het betreffende gebied. Geheel Sterckwijck betreft 58 hectaren. De Health Campus beslaat daarvan iets minder dan de helft.
advertentie