Deel dit artikel ‹ Terug

Lid gezocht voor de rekenkamercommissie Land van Cuijk

Geplaatst op: maandag 4 januari 2016


De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis vormen samen  het Land van Cuijk. Een gebied met circa 90.000 inwoners. De raden hebben een Strategische visie voor het Land van Cuijk vastgesteld.  Ingezet wordt op een sterke regio, een sterk merk: Land van Cuijk. Het regieteam raden Land van Cuijk voert de regie op de samenwerking.
 
De vijf gemeenten hebben gezamenlijk een rekenkamercommissie ingesteld die voor het Land van Cuijk functioneert. Onderzoeken worden zowel verricht op de schaal van de individuele gemeenten als voor het Land van Cuijk. De Rekenkamercommissie bestaat uit vier leden en doet onafhankelijk onderzoek naar  de doelmatigheid en doeltreffendheid van het beleid van de gemeenten in het Land van Cuijk. De werkwijze van de commissie kenmerkt zich door onafhankelijkheid, professionaliteit en zorgvuldigheid. De Rekenkamercommissie als geheel dient over voldoende expertise, kennis en capaciteit te beschikken om een gangbaar onderzoek zelf uit te kunnen voeren.
 
Binnen de commissie is een vacature ontstaan. Het regieteam raden Land van Cuijk heeft een selectiecommissie ingesteld die de leden selecteert op basis van hun onafhankelijkheid, aantoonbare onderzoekservaring en deskundigheid. De leden van de Rekenkamercommissie Land van Cuijk dienen over uitstekende communicatieve vaardigheden te beschikken, zowel mondeling als schriftelijk. Gezien de huidige samenstelling is de selectiecommissie op zoek naar kandidaten die beschikken over ruime en aantoonbare onderzoekservaring. De leden van de Rekenkamercommissie voeren namelijk zélf de onderzoeken uit en stellen zelf de rapporten op en voeren de gesprekken met onder andere de besturen, ambtenaren en raadscommissies. De commissie kan daarbij rekenen op secretariële ondersteuning. Tegenover de tijdsbesteding van 3 tot 4 dagdelen per week staat een passende vergoeding. Kandidaten dienen dus over voldoende tijd te beschikken, vooral ook overdag.
 
Voor nadere informatie kunt u de websites van de deelnemende gemeenten raadplegen en desgewenst contact opnemen met de coördinerend griffier voor de Rekenkamercommissie, de heer Toon Cornelissen (06-51712568), griffier van de gemeente Boxmeer.
 
Uw brief en curriculum, gericht aan de selectiecommissie rekenkamercommissie Land van Cuijk, kunt u mailen naar griffier@boxmeer.nl. Solliciteren kan tot en met 31 januari 2016.