Deel dit artikel ‹ Terug

ROC de Leijgraaf gaat mobiel

Geplaatst op: vrijdag 18 december 2015


De Horeca staat niet stil. Mede door marktvervaging (blurring) ontstaan er nieuwe kansen en mogelijkheden. ROC de Leijgraaf houdt de markt nauwlettend in de gaten en past waar nodig haar opleiding aan.  Dit maakt ROC de Leijgraaf aantrekkelijk voor zowel leerling als Horeca. Recent voorbeeld is de ingebruikname van Movuz apparatuur; Het Cookmobil is een mooi voorbeeld van de nieuwe ontwikkelingen binnen de Horeca. Een elegant, compact en multifunctioneel frontcooking systeem met luchtzuiverende techniek.  Deze behoort sinds vandaag tot het opleidingsprogramma van ROC de Leijgraaf in Cuijk.

Waarom mobiel
ROC de Leijgraaf  heeft gekozen voor het MOVUZ CookMobil.  Zoals ook in de Horeca, is binnen een opleidingsomgeving mobiliteit essentieel.  Het bereiden van gerechten vindt plaats in diversen ruimte’s.  Docent koken Jeroen van den Heuvel: “Wij zochten naar het ideale frontcookingsysteem, waarbij design en beleving een grote rol speelt”. “Belangrijk aspect is tevens felxibiliteit, zoals het kunnen aansluiten op een normaal stopcontact van 240V”. “De Horeca veranderd, er is meer behoefte aan beleving maar ook naar flexibiliteit in locaties, denk daarbij aan events, PopUp, supermarkten, OOH, enzovoorts” Aldus docent koken Stefan Hoeijmakers. 

Werking CookMobil

Het CookMobil is een innovatief mobiel kooksysteem waarbij gerechten worden bereid op het RVS bovenblad.  Dit verlichte (werk-)blad is voorzien van Teppanyaki techniek waarbij het massieve (werk-)blad in een komvorm verandert. Kookdampen worden meervoudig gereinigd (Ruimtevaart techniek). Vetten worden verbrand en geurmoleculen uiteen getrokken.

MOVUZ  Made in Holland
Het Venrayse bedrijf MOVUZ International B.V. ontwikkelt en produceert mobiele oplossingen. Een Movuz kenmerkt zicht door uniforme maatvoering in Dutch-design. Een Movuz is in tal van uitvoeringen te verkrijgen. Voor koken, ijsbereiding, koelen en vele andere toepassingen is er een Movuz beschikbaar.