Deel dit artikel ‹ Terug

Activiteitendag jongeren in Padbroek 29-11-2015

Geplaatst op: maandag 23 november 2015


Panna-toernooi * muziek * toekomst “beweegpark”

Cuijk, 20 november 2015 - Op 15 december 2014 heeft de gemeenteraad van Cuijk het Speelruimteplan 2015-2019 vastgesteld. Voor het project “Gast van de Raad” waren bij deze vergadering ook leerlingen 4e klas VWO van het Merletcollege aanwezig. Om een indruk te krijgen van de bestuurlijke besluitvorming bij een gemeente volgden zij de behandeling van dit voorstel. De leerlingen hebben gevraagd om extra aandacht voor de jongeren in de wijk Padbroek. Afgesproken is toen onder andere dat er een gesprek zou volgen over de mogelijkheden van een voetbalkooi in Padbroek (en de manier waarop de jongeren daarbij zouden kunnen worden betrokken) en over hoe de jongeren (12-18 jaar) denken over ontmoetingsplekken in hun wijk. Een van de resultaten van deze samenwerking is de Activiteiten- dag, die zondag 29 november van 11.00 uur tot 16.00 uur wordt georganiseerd in de wijk Padbroek (parkeerplaats Wolfskuil). De dag wordt georganiseerd door vier studenten van de HAN, samen met de wijkraad Padbroek, Jong in Padbroek (JIP), Radius en de gemeente.

Activiteiten
Tijdens de dag wordt er voor en door jongeren een panna-voetbaltoernooi (2 tegen 2) georganiseerd. Daarnaast is er muziek en natuurlijk een “hapje en een drankje”. Verder wordt het ontwerp van het toekomstige ‘Beweegpark Padbroek’ gepresenteerd en is er een demoversie van de FONO (een DJ-tafel voor in de openbare ruimte) van de firma YALP aanwezig. Deze mag door iedereen worden uitgeprobeerd (www.yalp.nl/fono).

Verder
De jongeren willen meer activiteiten voor deze doelgroep in de wijk krijgen. Een ideeën-bus moet tot nieuwe activiteiten voor de komende periode leiden, waarbij de inzet van de jongeren een prominentere rol krijgt. Tevens benadert JIP de jongeren actief en vraagt hen mee te helpen nieuwe activiteiten op te zetten, zodat een gevarieerd aanbod ontstaat voor verschillende interessegebieden (jongen, meisje, actief, passief, sport, dans, muziek, spanning et cetera). Er wordt nadrukkelijk naar samenwerking en participatie gezocht om een en ander een duurzaam karakter te geven. De wijkraad, Radius en de gemeente ondersteunen deze aanpak.

Naast de Activiteiten-dag werkt de gemeente aan de voorbereiding van de aanleg van het beweegpark in Padbroek, dat begin 2016 gerealiseerd moet worden. Resultaten van interviews met jongeren van het Merletcollege over de invulling van het beweegpark worden zoveel mogelijk in het plan verwerkt. Allereerst hoopt de organisatie 29 november op een goede en enthousiaste opkomst van jongeren en overige wijkbewoners. Laat het een aftrap zijn voor meer (jongeren) activiteiten in de wijk Padbroek.