Deel dit artikel ‹ Terug

Gooi geen pennen weg maar lever ze in Mill in voor het goede doel!

Geplaatst op: donderdag 12 november 2015


Iedereen heeft wel pennen liggen waar niets meer mee gebeurt. Oude pennen, fine liners, kapotte pennen, zonder clip, smerig, onder de inkt of wat dan ook, gooi ze niet weg. Lever ze in bij Theo Verschuren aan de Kanariestraat 28 of Jan vd Wiel aan de Margrietstraat 1a in Mill. Zij sturen deze pennen naar TerraCycle. Deze worden verwerkt tot de meest uiteenlopende nieuwe plasticproducten. Maar zeker zo belangrijk, het geld wat dit opbrengt wordt besteed aan het goede doel.

“Dit is een landelijke actie,” vertelt Jan van de Wiel, zelf al vele jaren verzamelaar van pennen. “De Nederlandse vereniging van pennenverzamelaars heeft alle verzamelaars opgeroepen oude pennen in te zamelen en op te sturen. Van het geld wat dit oplevert worden goede doelen ondersteund. Zo is bijvoorbeeld vorige week van dat geld in Veenendaal een speciale schommel geplaatst bij een zorginstelling voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten.” Daarnaast is het uiteraard ook goed voor het milieu, want elke pen die wordt ingeleverd voor dit goede doel, komt immers niet bij het afval terecht.

Mocht u dus pennen hebben liggen die leeg of stuk zijn of waar u toch niets meer mee doet, lever ze in bij Theo Verschuren of Jan van de Wiel in Mill. Treft u ze niet thuis? Bij Theo aan de Kanariestraat 28 staat een speciaal inleverdoosje onder de carport en bij Jan aan de Margrietstraat 1a naast het huis. 
advertentie