Deel dit artikel ‹ Terug

Sjors Sportief en Creatief weer van start

Geplaatst op: woensdag 14 oktober 2015


Op woensdag 21 oktober gaat in de gemeente Boxmeer al weer voor de 3e keer het sport- en cultuurstimuleringsprogramma ‘Sjors Sportief en Sjors Creatief’ van start. Via dit programma kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier na schooltijd kennismaken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten, zonder meteen lid van een club te hoeven worden. Afgelopen schooljaar waren er meer dan 4000 inschrijvingen.

Op 20 oktober zal wethouder Hendriks de eerste exemplaren van het bijbehorende ‘Sjorsboekje’ uitreiken op basisschool ’t Ogelijn in Boxmeer. Het Sjorsboekje bevat een overzicht van heel veel sportieve en culturele activiteiten zoals bijvoorbeeld paardrijden, kickboksen, yoga, waterpolo, schaken, lampjes pimpen, meekijken met een imker, gitaar spelen en nog veel meer. De meeste activiteiten zijn gratis.

Inschrijven via internet
Voor de herfstvakantie ontvangen ook alle andere kinderen van de overige Boxmeerse basisscholen het kleurrijke Sjorsboekje. Vanaf woensdag 21 oktober, 14.00 uur kunnen kinderen zich dan inschrijven via www.sjorssportief.nl.

Speerpunt
Het verbinden van kinderen aan sport- en/of cultuurverenigingen is één van de speerpunten uit het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Het Sjorsboekje is een middel dat Stichting Doejemee inzet in opdracht van de gemeente Boxmeer om dit te realiseren.

Stichting Doejemee wil kindcentra, sportverenigingen, lokale cultuuraanbieders en nog héél veel andere partners inspireren en verbinden tot een rijk aanbod sport en cultuur voor kinderen van 2-15 jaar, zowel onder als na schooltijd.

Meer informatie is te vinden op www.doejemee.nu