Deel dit artikel ‹ Terug

Theater voor de hele familie. Sprookjesballet Narnia

Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015


Familietheater 8+

'Het is ge-wel-dig. Narnia is een sprookjesballet, waarbij de Junior Company de handen ineen heeft geslagen met de dansers van ISH.' (Telegraaf)

ISH & Junior Company Nationale Ballet
Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast

Of je nou pirouettes op je hoofd maakt of op spitzen; het gaat om het dansen. Vanuit die gedachte ontstond deze nieuwe productie van de Junior Company van het Nationale Ballet en cross-over dans- en theatergezelschap ISH. Marco Gerris en Ernst Meisner maken een verhalende voorstelling, geïnspireerd op het boek ‘De leeuw, de heks en de kleerkast’ uit de reeks ‘Chronicles of Narnia’ van de Ierse schrijver C.S. Lewis. Vier kinderen zijn op bezoek in een groot landhuis. Bij het verstoppertje spelen komen ze in een klerenkast terecht en begint de strijd tussen goed en kwaad.
De opzet van deze productie is niet om ‘elkaars stijl eens uit te proberen’; de dansers van de Junior Company en die van ISH willen elkaar aanvullen en een nieuwe taal ontwikkelen.

Deze voorstelling is na de première razend enthousiast ontvangen door pers en publiek. We lazen o.a.:

'Een mooie versmelting van ballet en hiphop, deze dansvoorstelling naar het Narnia-boek. De hiphoppers stelen de show.' (Volkskrant ****)
'Narnia: Spectaculair sprookjesballet met hiphop … Feest voor het oog.' (Telegraaf *****)
'Klassieke dans en ruige straattaal komen samen … Gerris en Meisner komen bewonderenswaardig ver in hun ambitie om klassieke danstaal en straattaal op een aansprekende manier te combineren.' (Het Parool ****)
'Zo fascinerend zijn klassiek en hiphop in hun samenspraak.' (NRC ***)
'Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast overtreft al je verwachtingen.' (Dansmagazine)
'De gehele voorstelling was zowel voor volwassen als kinderen een leuke, humoristische, spannende en oplevende ervaring vol energie.(8weekly.nl)
'Prachtige voorstelling, of je nu van ballet of hiphop houdt. De dansers hebben duidelijk plezier in de samenwerking. (zubb.nl)

Schouwburg Cuijk
Za 24 oktober, 19.00 uur
Familietheater 8+
www.operaballet.nl
www.thisisish.com
www.schouwburgcuijk.nl 
advertentie