Deel dit artikel ‹ Terug

Duurzame Mobiliteitsestafette

Geplaatst op: donderdag 17 september 2009


Noordoost-Brabant gaat op de groene toer

Cuijk, 17 september - Van 21 september tot en met 2 oktober organiseert Regionaal Milieu Bedrijf (RMB) de Duurzame Mobiliteitsestafette. Gemeentelijke organisaties van Cuijk, Grave, Boxmeer, Bernheze en Veghel kunnen dan schone voertuigen voor hun wagenpark uitproberen.

In iedere gemeente komen schone, stille en energiezuinige voertuigen voorrijden; elektroscooters, bestel- en personenwagens op aardgas. Medewerkers van gemeentelijke diensten en afdelingen kunnen vrijblijvend twee dagen lang een ‘proefrit’ maken. Vervolgens vertrekt de stoet naar de volgende gemeente, waar het estafettestokje symbolisch wordt overgedragen.

Duurzaam vervoer
Met de Duurzame Mobiliteitsestafette wil RMB het gemeenten gemakkelijker maken een duurzame keuze te maken bij de aanschaf van nieuwe voertuigen. Na afloop krijgen alle deelnemers de kans om hun ervaringen te delen en uit te wisselen. Bij de overdracht van het stokje en door middel van vragenlijsten die RMB verstrekt.

Cuijk
Woensdag 23 september en donderdag 24 september doet de estafette de gemeente Cuijk aan. Woensdagochtend om 9:00 arriveert het wagenpark bij het gemeentehuis en zal wethouder Gerard Peeters de voertuigen in ontvangst nemen van de gemeente Boxmeer. Vrijdagochtend om 8:30 vertrekt de karavaan naar Grave zodat de gemeente Grave vervolgens de voertuigen uit kan proberen.

Het project richt zich met name op de gemeentelijke organisaties, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de overdrachten. De overdracht van het estafettestokje zal steeds gebeuren op een toegankelijke tijd en plaats. Kijk voor tijden en plaatsen op www.brabantsgroen.nl.

Brabants Groen
De Duurzame Mobiliteitsestafette valt onder Brabants Groen, de campagne die in de regio Noordoost-Brabant wil bijdragen aan meer bewustzijn op het gebied van duurzaam leven.