Deel dit artikel ‹ Terug

Filmvoorstellingen aan boord Theaterschip

Geplaatst op: maandag 31 augustus 2015


Altijd al een keer film willen kijken aan boord van een vrachtschip? Grijp dan nu uw kans. Motorvrachtschip Shiva (van MATER MOSA; www.matermosa.eu) komt onverwacht naar Grave omdat elders voorstellingen zijn afgelast. Het Filmcafé Grave gebruikt het tot theater omgebouwde motorvrachtschip voor enkele filmvertoningen in de periode 3 tot en met 6 september as. Aan boord is plaats voor 70 personen. Ook aan de kleintjes is gedacht. Hieronder het programma.

TIMBUKTU. Donderdag 3 september, 20.15 uur
Kan een film actueler zijn? Even buiten Timboektoe leven Kidane, zijn vrouw Satima, hun dochter Toya en de jonge herder Issan. De stad is in handen van religieuze fundamentalisten; muziek maken, lachen, roken en voetbal zijn verboden. Vrouwen mogen er niks, iedere dag spreekt een geïmproviseerd tribunaal even absurde als tragische veroordelingen uit. Dan doodt Kidane per ongeluk de visser Amadou, die zijn geliefde koe willens en wetens heeft geslacht, en komt zijn lot in handen van de Jihadisten met hun nieuwe wetten.

DIE WAND. Vrijdag 4 september 2015, 20.15 uur
Een vrouw vertrekt met haar nicht Luise en dier man naar hun jachthuis in een bergdal. Daar aangekomen besluit het echtpaar nog even naar het dorp te wandelen. De vrouw blijft met hond Luchs alleen achter. Als ze de volgende ochtend wakker wordt, blijkt het echtpaar niet thuis gekomen te zijn. De vrouw besluit zelf richting het dorp te lopen om haar vrienden te gaan zoeken. Maar dan stuit ze op een onzichtbare wand, die haar hele leven plotsklaps verandert.

LOENATIK, TE GEK (kinder-/familiefilm). Zaterdag 5 september, 14.30 uur
De psychiatrische patienten Bep Brul, De Majoor, Fats, Mevrouw De Haas en Dr. Doolittle van Loenatik zijn noodgedwongen teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek Zonnedael is opgeheven. Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patienten en zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven. Wanneer die vernemen dat de zuster ontvoerd is, beginnen ze onder leiding van De Majoor aan een riskante en prettig gestoorde zoektocht...

STILL ALICE. Zondag 6 september, 19.30 uur
Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze zich beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan. Een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was.

Let op:
- Er is geen toilet aan boord.
- Films worden vertoond zonder pauze.
- Slecht/niet toegankelijk voor gehandicapten.
- Beperkte plaatsen; graag reserveren.
- Gereduceerde prijzen: alle voorstellingen 5 euro per persoon.