Deel dit artikel ‹ Terug

Het Arsenaal Grave Drinken & Eten geopend vanaf donderdag 6 Augustus

Geplaatst op: dinsdag 4 augustus 2015


Zowel het Arsenaal Drinken & Eten als het Arsenaal IJs wordt de nieuwe invulling van de horeca in het Arsenaal. Dit wordt gelijktijdig gerealiseerd. Zo wordt het sfeervolle historische pand na een lange periode van leegstand eindelijk weer voor het publiek toegankelijk.
Michael van Doorn: “In dit sfeervolle horecabedrijf gaan vakmanschap, kwaliteit en gastvrijheid hand in hand met betaalbaarheid.” Vanuit de intieme serre, de restaurantruimte en het ruim opgezette terras heeft onze gast een weidse blik over de fraaie binnentuin met historische gebouwen. Bij het betreden van de ingang bij de kruising Het Kasteeltje en de St Jorisstraat in Grave is de mooie toog, met tegenover de unieke open keuken en de IJssalon, gevestigd.”

Het Arsenaal Drinken & Eten voert een uitgebreid dranken assortiment met deels in eigen huis bereide dranken. Natuurlijk horen daar ook koffie, thee en gebak bij! Tevens verzorgen we een verrassende lunch en borrelplanken kaart. Als diner is er gekozen voor Shared Diner. Dit is een uniek concept waarbij u geen menukaart krijgt maar alle gerechten van de kaart. Deze worden geserveerd op mooie plateaus, rijkelijk belegd met de beste vlees - vis en vegetarische gerechten. Shared Diner biedt de huiselijke gezelligheid van het delen van heerlijke gerechten met tafelgenoten en het ontdekken en beleven van uiteenlopende gerechten en smaken. Bij uitstek geschikt voor gezinnen, vriendengroepen en collega’s!

De IJssalon biedt door ambachtelijk ijsbereider Alessandro Demarco bereid ambachtelijk Italiaans schepijs. De gast kan hier terecht voor 1 bolletje ijs tot heerlijke uitgebreide ijscoupes.

Het Arsenaal Grave Evenementen heeft inmiddels al wat voor het publiek toegankelijke activiteiten in de agenda mogen noteren. Zo komt op 5 September theatergroep Trammelant met een voorstelling naar de binnentuin van Het Arsenaal en staat er van 23 tot en met 25 Oktober een kunstevenement op het programma.

Puck van Doorn: ”Na het openen van de eerste twee activiteiten gaan we door met de rest van het herbestemmen van ruimtes in Het Arsenaal. Zo zal binnenkort de (trouw)kapel met naastgelegen evenementenruimte gereed zijn. Ook gaan we op de verdieping multifunctionele vergaderruimtes creëren.

Het mooie - en historische gebouwencomplex, met bebouwing uit de 13e & 17e eeuw in het centrum van Grave, staat sinds 2006 leeg. Enkele jaren daarvoor is het volledig gerenoveerd en aangepast met het doel er een meubelwinkel te vestigen. Door de jaren heen zijn er diverse initiatieven en plannen geweest om het pand weer in gebruik te nemen, tot nu toe helaas zonder succes. Hoewel het geheel reeds geruime tijd leeg staat zijn de gebouwen door de eigenaren goed onderhouden. Sinds 1 April 2015 zijn ondernemers Michael en Puck van Doorn de horeca uitbaters en beheerders van Het Arsenaal.

http://www.arsenaalgrave.nl/