Deel dit artikel ‹ Terug

De 7e SUMMMERTIME-dag 8 augustus 2015

Geplaatst op: dinsdag 4 augustus 2015


LIMBOROCK en TWO STOOLS

Limborock en pop, vooral Nederlandwijd bekend geworden door Rowwen Hèze is het centrale thema van de 7e Summmertimedag 2015 op zaterdag 8 augustus , met optredens op de Markt vanaf 14.00 in de middag en vanaf 18.00 uur in de avond.

Folkband Kennèh uit Didam heeft zich in de afgelopen jaren goed in de kijker gespeeld van muziekfans in het hele land. De frisse en opgewekte muziek van deze band zorgt bij iedere gelegenheid voor de juiste sfeer. Dit resulteerde in drie albums die er mogen zijn: `t Veurjaor,Gangmakers en het in 2010 uitgebrachte album Oaveral. Kennèh stond als support act al in zalen alsDe Heineken Music Hall (o.a. voor Normaal, RowwenHèze, Pater Moeskroen, The Golden Earring enDe Dijk) en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige festivalband. Bewijs hiervan werd geleverdtijdens energieke optredens op o.a. Het Zwarte Cross Festival 2003 en 2010, Waalkade NijmeegseVierdaagse Feesten en Huntenpop.De muzikale stijl van Kennèh staat onder invloed van drie elementen: 1. RowwenHèze 2. Folk en 3.Gezelligheid. Er wordt gelonkt naar Ierse folkmuziek a la The Pogues en Nederpop klassiekers worden gespeeld in een Tex-Mex jasje. Meer informatie is te vinden op de website van de groep: www.kenneh.nl en social media.
Bijna direct aansluitend, vanaf 18.00 uur, speelt de band Two Stools, aangeboden door café de Typhoon en hotel de Kroon. Rob Meulepas en Harry Hendriks, beiden afkomstig uit Oeffelt, brengen een mix van Rock, blues en rock 'n roll. Harry is in Gennep zeer bekend door zijn weergaloze vertolking van nummers van o.a. Joe Cocker tijdens de uitvoeringen van Vrienden van Gennep live.
Als altijd is de entree gratis en is het programma terug te vinden op www.summmertimegennep.com