Deel dit artikel ‹ Terug

Voorlichting rond fysiotherapie op 23 september in Mill

Geplaatst op: maandag 14 september 2009


Wat kan fysiotherapie voor uw kind betekenen?

Regelmatig organiseert Fysiotherapie Mill voorlichtingsavonden in hun praktijk aan de Langenboomseweg rond een bepaald thema. Op woensdag 23 september staat vanaf 19.30 uur alles rond kinderfysiotherapie centraal. Per jaar krijgen ongeveer 120.000 kinderen een fysiotherapeutische behandeling. Hoe, wat en waarom, dat hoort en ziet u 23 september.


Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen zij hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna onopgemerkt. Maar bij sommige kinderen gaat het niet vanzelf. De ontwikkeling kan langzamer gaan of afwijken van wat gebruikelijk is. Dat kan komen door een aandoening aan de zintuigen, organen, het zenuwstelsel of het houding- en bewegingsapparaat. Het kind kan hierdoor te weinig motorische ervaring opdoen. Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer oefeningen nodig om iets onder de knie te krijgen. Soms moet een kind ook leren om met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk verder te gaan.


Bij dit alles kan kinderfysiotherapie hulp bieden. De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt en behandelt maar geeft ook voorlichting en advies. De behandeling is erop gericht de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van het kind te vergroten. Het doel is dat het kind beter functioneert in zijn fysieke en sociale omgeving. Functionele aspecten spelen tijdens de behandeling een centrale rol. Het oefenmateriaal is speciaal ontwikkeld voor kinderen en moet het plezier in bewegen vergroten en bepaalde motorische functies aanspreken.


Hoe dit in de praktijk werkt zal woensdag 23 september worden toegelicht tijdens een voorlichtingsbijeenkomst. Hierbij is iedereen van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur bij Fysiotherapie Mill aan de Langenboomseweg 2. Tevoren aanmelden is wenselijk. Dat kan via tel. 0485-451107 of via info@fysiotherapiemill.nl.