Deel dit artikel ‹ Terug

Vierdaagse Orkest terug in schouwburg én kade Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 14 juli 2015


CUIJK – Het Vierdaagse Orkest 2015 is weer terug in de schouwburg van Cuijk. Zondag 19 juli is het traditionele Rooie Loper Concert in de verbouwde en vernieuwde Schouwburg. Het concert begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te koop via de website www.vierdaagseorkest.nl en bij de Schouwburg.

Het Rooie Loperconcert is een van de drie optredens van het orkest in Cuijk in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Op donderdag 23 juli is het Kadeconcert in Cuijk (aanvang 19.30 uur) en op vrijdag speelt het orkest midden in Cuijk om de wandelaars muzikaal te begroeten. Het Vierdaagse Orkest wordt gevormd door muzikanten uit voornamelijk het Land van Cuijk en het Rijk van Nijmegen. Het orkest treedt in 2015 aan met een nieuwe jong en getalenteerd combo en de zanggroep is vernieuwd en verjongd. Onder de algehele muzikale leiding van Bart van Zutven brengt het Vierdaagse Orkest een avondvullend programma met een mix aan muziekstijlen. Van serieuze werken tot vrolijke meezingnummers, van harmoniemuziek op hoog niveau tot Zuid-Amerikaanse klanken. Voor de muzikanten een muzikale uitdaging, voor het publiek zo afwisselend, dat het weer van begin tot einde boeiend is. De acht man sterke vocal groep onder leiding van Stephanie van Werkhoven is gevormd na audities die begin  dit jaar zijn gehouden. Dat was een groot succes en de zanggroep is versterkt met nieuw en jong zangtalent uit de regio.

Na het Rooie Loper Concert op zondag 19 juli in de schouwburg in Cuijk zijn er nog optredens van het Vierdaagse Orkest in Wijchen (dinsdag 21 juli) en Cuijk (Kadeconcert donderdag 23 juli). Op vrijdag 24 juli speelt het orkest tijdens de doortocht van de wandelaars in Cuijk. Voor de tweede keer speelt het Vierdaagse Orkest dit jaar op zaterdag 25 juli in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Op zondagavond 26 juli sluit het Vierdaagse Orkest de concertreeks af in Boxmeer, dit jaar voor het eerst op het Raadhuisplein. Een nieuwe locatie, midden in het dorp. Het concert is aan de vooravond van het wielerevenement Daags na de Tour.

Voor kaartjes en meer informatie: www.vierdaagseorkest.nl en op Facebook  
advertentie