Deel dit artikel ‹ Terug

De 4eSUMMMERTIME-dag 18juli 2015

Geplaatst op: zaterdag 11 juli 2015


PRUUVEMMMENT en CHAPEAU

De vierde zaterdag van het Gennepse Summmertimefestival (18 juli) staat in het teken van de eigen grond. Naast het bekende ‘’Pruuvemmmènt’’ met allerlei lekkers van eigen bojjum op het Jan Lindersplein komen de liefhebbers van muziek uit de eigen streek op de Markt volop aan hun trekken met "CHAPEAU".

Het 4e Pruuvemmmènt wordt weer geïnitieerd vanuit Summmertime. Tijdens het Pruuvemmment worden, net als voorgaande jaren, door gemeente Gennep de herinnering t-shirts voor de Gennepse 4-daagse lopers uitgedeeld.
De basis van het Pruuvemmmènt 2015 bestaat vooral uit (groente)producten uit eigen streek. De organisatie heeft zich verzekerd van de steun van CNC met een uitgebreid assortiment aan champignons en Jan Linders met een groot assortiment streekproducten die belangeloos geleverd worden. Rond het terras van Brasserie 't Geveltje verwerken ruim 20 regionale en plaatselijke ondernemers de heerlijke verse streekproducten. En alle lekkers dat uit de Pruuvemmmènt-keukens komt is natuurlijk te proeven. Overheerlijke spijzen en smakelijke gerechtjes met vlees, kaas, brood, groenten, fruit, honing , olie en kruiden staan klaar naast bijzondere drankjes van koffiebonen en wijnranken. En mocht er na afloop nog voedsel over zijn, dan wordt dat niet vernietigd maar gedoneerd aan de voedselbank. Daarnaast presenteert het GESP haar programma en doelstellingen.

Op de Markt treedt de bekende regionale band CHAPEAU op. Vaste volgers van Chapeau weten wat ze mogen verwachten: een zeer gevarieerd repertoire van nummers uit het jazzy, latin, classic pop, westcoast en zydeco genre, afgewisseld met eigen songs. Harry Brons, Cor Donné, Pierre Hendriks en Marcel Simons maken gebruik van saxofoons, dwarsfluit, klarinet, gitaren, banjo, bas, piano, mondharmonica, accordeon ,drums/percussie en meerstemmige zang. Pure muziek op een prettig, gepast volume. Kortom, de ideale muzikale omlijsting van een middag hartje Gennep.

En uiteraard is alles weer gratis toegankelijk, zodat niks volop genieten van de combinatie van klankvolle drank en heerlijke spijs in de weg hoeft te staan. Hier pronkt onze plaatselijke en regionale, bourgondische trots.

Zie voor het volledige programma: www.summmertimegennep.com
advertentie