Deel dit artikel ‹ Terug

Gambiaanse avond in Overloon

Geplaatst op: woensdag 28 februari 2007


De stichting “People in action” heeft samen met een aantal Overloonse enthousiastellingen het initiatief opgepakt om geld in te zamelen voor twee van haar projecten in Gambia, t.w. de afbouw van een school in Serrekunda en een nieuw te bouwen school in Tanje. Een van de activiteiten die daar een bijdrage aan moet gaan leveren is een groots opgezette Gambiaanse veiling. De veiling staat gepland op 10 maart 2007.

U kunt op de volgende manieren de projecten ondersteunen;
  • Beschikbaar stellen van goederen voor de veiling of materialen t.b.v. de school.
  • Deelnemen aan de Gambiaanse avond op 10 maart 2007.
De Gambiaanse avond;

Deze avond wordt georganiseerd bij Restaurant “De Heeren van Overloon” Irenestraat 1 te Overloon, en biedt u entertainment en een 7-gangen platemenu (Gambiaanse stijl) inclusief drank. Kosten bedragen € 75,- p.p. waarvan
€ 25,- rechtstreeks naar het goede doel gaat. U ontvangt daarnaast een kavelkaart die recht geeft op deelname aan de veiling. De Notaris zal na de veiling, uit alle deelnemende kavelnummers, een Hoofdprijs verloten.

Reserveren kan per persoon, echter wilt u zich als bedrijf profileren dan stellen wij een tafel ter beschikking vanaf 5 personen.

Bij deelname ontvangt u het programmaboekje met gedetailleerde informatie.

Projectomschrijving:

1. Afbouwen school; Bakau is een achterstandswijk in Serrekunda. Zoals zo vaak in Gambia, en in Afrika in het algemeen, werd ook hier een plan opgezet maar niet volledig afgemaakt. Zo ook de lagere school in Bakau. Met de bouw van de school werd begin 2001 een start gemaakt door een Zweeds particulier initiatief. De school werd echter door onbekende reden niet afgebouwd, met als gevolg dat de middelen opdroogden. De stichting heeft zich ten doel gesteld de bouw van deze school te voltooien.
2. Bouwen nieuwe school; de huidige school is te klein en in vervallen toestand. De regering heeft inmiddels een stuk grond aan de Stichting geschonken. Na het bouwen van de nieuwe school en zorgen dat deze optimaal functioneert, zal het onderwijsproject worden teruggeschonken aan de gemeente Tanje.

Bent u na bovenstaande ook enthousiast geworden en heeft u goederen die u ter beschikking wilt stellen voor de veiling of voor de projecten, laat u dat dan vóór 16 februari aan ons weten. Reserveren voor de Gambiaanse avond kan tot 3
maart.

Voor informatie

Reserveringen Gambiaanse avond: Dhr. Theo Wolters E-mail: info@heerenoverloon.nl tel: 0478-642227
Goederen en materialen: Dhr. Piet Janssen E-mail: p.janssen@contell-iks.com tel: 06-54936332
advertentie