Deel dit artikel ‹ Terug

Groots regionaal spektakel bij WILBERTOORD PAKT UUT

Geplaatst op: vrijdag 4 september 2009


Wilbertoord- Het zal u de afgelopen maanden niet ontgaan zijn, maar de Peeltuffers zijn zeer actief met de voorbereidingen van een ongekend regionaal festival WILBERTOORD PAKT UUT. Zoals de naam aangeeft gaat dit Brabantse dorp aanstaande zondag 13 september flink “uut” pakken. Het evenement is flink gegroeid met o.a. helikoptervluchten, een mega kofferbakverkoop en enkele gezellige terrassen.

Wat 10 jaar geleden als kleinschalig evenement bij de lokale dorpskroeg is begonnen, kan tegenwoordig als toonaangevend festival in de regio betiteld worden. De organiserende vereniging de Peeltuffers hadden destijds het idee om samen met de plaatselijke heemkunde vereniging een kleine oldtimershow met wat extra activiteiten te organiseren. Deze activiteiten waren een kleine hobbyistenmarkt, fototentoonstelling en een paar dweilorkesten.

Door het enthousiasme en de betrokkenheid van de leden, vrijwilligers en deelnemers heeft men de naam iets wat letterlijk en figuurlijk genomen en wordt er in het tweede weekend van september flink “uut” gepakt. Op zaterdagavond 12 september wordt het evenement tijdens een flinke feestavond met de twee coverbands Random en Los Zand uit Overloon geopend.

Zondagochtend gaan de poorten vanaf 11.00 uur open. Bezoekers kunnen dan genieten van uitgebreide oldtimershow met Vrachtwagens, Unimogs, Luchtgekoelde Volkswagens, Oude Tractoren en meer. Voor de jeugd is er een uitgebreid kinderprogramma met; Quad- en Pony rijden, Kermisattracties, Theatershows, Luchtkussens, Smincken en andere leuke activiteiten. Terwijl de jeugd zich vermaakt zijn er een aantal handelsbeurzen zoals een oldtimerveiling, grote overdekte hobbyistenmarkt en de welbekende kofferbakverkoop. Spectaculaire attracties tijdens de vijfde editie van dit evenement zijn de helikoptervluchten, honden/- roofvogelshows, show-vuurtrucks, krattenstapelwedstrijden, luchtballonnen en de demonstraties van Brabantse deelnemers van de Zwarte Cross. Een aantal show en muziekgroepen presenteren een uitgebreid live entertainmentprogramma.

De realisatie van dit unieke spektakel is mede te danken aan de inzet van vele vrijwilligers en Wilbertoordse Verenigingen, die gezamenlijk met grote getale bij dit evenement betrokken zijn. WILBERTOORD PAKT UUT is dan wel uitgegroeid tot een groots evenement, voor de bezoeker blijft bij dit spektakel de gemoedelijkheid behouden. Voor meer informatie: www.wilbertoordpaktuut.nl