Deel dit artikel ‹ Terug

8e Editie Summmertime Gennep van start

Geplaatst op: maandag 15 juni 2015


Zaterdag 27 juni opent Burgemeester de Koning samen met het College van B&W gemeente Gennep de 8e editie van Summmertime. Niet meer weg te denken uit Gennep is de organisatie er ook dit jaar weer in geslaagd om 10 zaterdagen achter elkaar een schitterend programma vol muziek, dans en theater te realiseren. Bruisend Gennep op de Markt, het Jan Lindersplein, de Zandstraat en de Spoorstraat. In samenwerking met de horeca aan de Markt en het Jan Lindersplein kunnen de vele duizenden bezoekers, die door de organisatie verwacht worden op basis van de ervaringen uit het verleden, genieten van het programma onder het genot van een hapje en een drankje. Dankzij de vele sponsoren is het mogelijk dit bijzondere evenement gratis aan te bieden, waar op andere plaatsen vaak entree betaald moet worden.

De aftrap is aan Eric Cruts, in Gennep zeer bekend vanuit de carnaval. Het optreden is de opening van zijn tournee door Limburg ter gelegenheid van zijn 25-jarig artiesten jubileum. Samen met zijn band LA VITA laat hij horen, dat hij meer kan dan alleen het carnavalsrepertoire. Maar ook de Gennepse artiesten Nève d'n Diepvries en Zuutjes èn geven acte de presence.
Is de openingsdag alleen op de Markt, de weken er na staat het hele centrum van Gennep in het teken van Summmertime. Op 4 juli de Straatmuziekdag met diverse plaatselijke en regionale musici, groepen, leerlingen van de harmonie, koren waaronder de première van Genneps nieuwste koor de GOLDIES. Eveneens op diverse plaatsen is theater de hoofdmoot op 11 juli. Theater in diverse facetten passeert (letterlijk) de revue. Plaatselijke en landelijke theateracts komen aan de orde. 's Avonds speelt de band FACE-TO-FACE op de Markt.
Een volgende hoogtepunt is op 18 juli het Pruuvemmment op het Jan Lindersplein en muziekgroep CHAPEAU op de Markt. Diverse lokale en regionale culinaire horecagelegenheden laten het publiek kennis maken met hun gerechten. De topper van het seizoen is ongetwijfeld JAZZ IN NIERSTOWN met befaamde bands als Willy Vetsap en de Jan Schwarte band. Zeer bijzonder wordt het optreden van de Tommy Schnellerband, een internationaal befaamde band, die al over de hele wereld heeft opgetreden en nu dus ook in Gennep op het Jan LIndersplein en de Markt komt.
Vervolgens komt op 1 augustus de band MILFORDSOUND met heerlijke Rock around the clock en 's avonds SPINNERS Blues Machine, op 8 augustus LIMBOROCK met de Rowen Heze coverband KENNÈH en de Horster troubadour Peter van de Water met aansluitend Tow Stools. 15 Augustus staat in het teken van Zuid-Amerikaanse en Spaanse muziek met de zang en muziek van VOX CANTANTE.
Wederom bijzonder is 22 augustus waar Summmertime volledig in het teken van de Molukken en de Molukse gemeenschap in Gennep staat met o.a. de band Bersama, de dans en muziekgroep Tifatotobuang-groep KawanKawan, met heerlijke Molukse gerechten en informatie over de Molukse gemeenschap in met name Gennep. 's Avonds verzorgen de Moonlights uit Groesbeek het avondprogramma. Summmertime 2015 wordt op 29 augustus afgesloten met een Grande Finale met een doorlopend programma van 14.00 tot 23.00 uur. De 10-mansformatie DENIM opent het programma. Vervolgens treedt de bekende groep DANCE LITTLE SISTER op , waarna de afsluiting door de formatie RED, WHITE and BLUES volgt. Tussendoor naar huis gaan om te eten hoeft niet, want ook hier wordt op 29 augustus voor gezorgd.
Uitgebreide informatie wordt elke week aangekondigd in de plaatselijke en regionale bladen, Nima radio/tv en natuurlijk de website van Summmertime: www.summmertimegennep.com