Deel dit artikel ‹ Terug

Plaatsing kunstwerken rotondes Cuijk uitgesteld

Geplaatst op: woensdag 2 september 2009


Het Cuijkse college van B&W heeft besloten plaatsing van de kunstwerk ‘Ommezwaai’ van kunstenaar Camille Meeussen en ‘Merletten Octet’ van Nicolas Dings uit te stellen. De oplevering van de rotondes en beide kunstwerken vindt later plaats, dan met de kunstenaars was afgesproken. Reden is dat voor de verkeerstechnische aanpassingen van de rotondes Guldengaarde/Beersebaan en Hapsebaan/Jan van Cuijkstraat niet op tijd een verkeersplan was aangeleverd, dat voldeed.

Combinatie
Uitgangspunt voor de plaatsing van de kunstwerken is steeds geweest dat deze zou worden gecombineerd met de verkeerstechnische aanpassingen aan de rotondes. Ook was al eerder besloten dat bouwmateriaal van de rotonde Hapsebaan/Jan van Cuijkstraat zo mogelijk wordt hergebruikt bij de rotonde Guldengaarde/Beersebaan. Dit leidde in april jl. tot een eerste uitstel voor de plaatsing van ‘Ommezwaai’.
Omdat het verkeersplan in verband met de aanpassingen aan de rotondes nog niet voldeed, kan oplevering van beide rotondes niet meer volgens planning worden gerealiseerd.

De plaatsing van de kunstwerken moet dan ook worden uitgesteld.

advertentie