Deel dit artikel ‹ Terug

Programma van try-outs voor nieuwe schouwburg Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015


Aan de meeste theatervoorstellingen gaan try-outs vooraf. Artiesten proberen voor een zaal met nieuwsgierige toeschouwers uit of dàt wat zij achter hun tafel hebben bedacht ook in de praktijk werkt. Komen de grappen over? Moet er nog wat veranderen aan de opbouw van de voorstelling? Voldoet het decor wel aan de verwachtingen?

Ook de nieuwe schouwburg kent try-outs.
In juni en juli 2015 vinden de eerste voorstellingen plaats. Een concert van de harmonie, shows van plaatselijke balletscholen; ze maken duidelijk of er nog ‘kinderziektes’ zijn in het gebouw, of de nieuwe theatertechnische faciliteiten naar behoren werken en of er nog verbeteringen in de bediening van de gasten moeten worden aangebracht. De schouwburg heeft dan nog een aantal weken om eventuele tekortkomingen op te lossen. Want in het weekend van 25, 26 en 27 september - het weekend van de première - moet alles piekfijn in orde zijn.

Het programma in juni en juli:
Deze voorstellingen zijn geen abonnementsvoorstellingen; er worden alleen losse kaarten verkocht.

Za 20 juni | 20.15 uur
Harmonie Gaudete in Domino & Eric Vaarzon Morel
De Cuijkse harmonie Gaudete in Domino heeft de primeur. Samen met flamencogitarist Eric Vaarzon Morel presenteert het orkest op zaterdag 20 juni o.a. het stuk ‘Concierto de Aranjuez’, van de Spaanse componist Joaquin Rodrigo. Zorg dat u er ook bij bent!
Toegang: 12,50 (inclusief pauzeconsumptie en garderobe)
Kaartverkoop: www.schouwburgcuijk.nl | www.harmoniegid.nl


Za 27 juni | 19.00 uur
Peter Dehing Dance Studios
Dans-, zang en musicalshow ‘Windows of the World’
Elk jaar opnieuw komt Peter Dehing met een sprankelende voorstelling vol dans en zang. In de show met de titel ‘Windows of the World’ neemt hij het publiek, samen met zijn dansers en zangers, mee in een wervelende reis om de wereld. Met stops van Zuidpool, tot Afrika, Brazilië, Zweden en zelfs de Moulin Rouge in Parijs. Een keur aan dansers en zangers waaronder zelfs Alice Maywood dit jaar zullen u constant verrassen in een avondvullend programma. Kortom er wordt weer eens flink uitgepakt met een wervelende show vol dans, zang, musical en een flink spectrum aan muziekstijlen aangevuld met prachtige decors.
Kaartverkoop alleen via Peter Dehing Dance Studios: 0485-314168


Zo 28 juni | 16.15 uur
Blokfluitconcert | Muziekonderwijs Marjo
Blokfluitleerlingen van Muziekonderwijs Marjo (Haps) en een projectorkest van oud-leerlingen.
Een afwisselende show met 100 blokfluitleerlingen die samen spelen met een orkest van 24 oud-leerlingen. Een concert met veel muziek, zang en dans. Heel verrassend hoe jonge kinderen dit voor elkaar krijgen. Komt dat zien!
Toegang: € 5,50 | kinderen t/m 14 jaar € 3,50 (inclusief pauzeconsumptie en garderobe)
Kaartverkoop: www.schouwburgcuijk.nl | www.muziekonderwijsmarjo.nl


Za 4 juli | 12.00 & 15.00 uur
Dansschool Kim
Dansshow ‘We dance Movies’
Oscar the Moviemaster neemt je mee in de wereld van film. Een wereld van fantasie, magie en entertainment. Film kan je raken, laten dromen, of laten lachen. Alle groepen van dansschool Kim dansen mee van klassiek ballet tot hip-hop. Vele dansschoentjes zullen het nog nieuwe podium betreden en zorgen voor vele mooie momenten!
Toegang: 15,00 (inclusief pauzeconsumptie en garderobe)
Kaartverkoop via www.dansschoolkim.nl | www.schouwburgcuijk.nl


Zo 5 juli |
Balletschool Les Papillons
Informatie en kaartverkoop: www.balletschoollespapillons.nl


Zo 19 juli | 20.15 uur
Vierdaagse Orkest
Muziekspektakel ‘Rooie Loper Concert’
Een beleving die u niet wilt missen. Dat is het Rooie Loper Concert. Een wervelende show met veel muziek, zang en dans van hoog niveau. Dit jaar met een feestelijk tintje, het Vierdaagse Orkest bestaat 30 jaar. Tijdens dit intieme concert kunt u genieten van een breed repertoire. Van populair tot klassiek, van popmuziek tot prachtige Nederlandstalige nummers. Het Vierdaagse Orkest bestaat uit amateurblazers, slagwerkers, een combo en een zanggroep van getalenteerde vocalisten.
Het geheel staat onder de muzikale leiding van dirigent Bart van Zutven.
Laat u zich verrassen en bezoek dit concert.

Toegang: 15,00 (inclusief pauzeconsumptie en garderobe)
Kaartverkoop vanaf 1 juni: www.schouwburgcuijk.nl | www.vierdaagseorkest.nl