Deel dit artikel ‹ Terug

Succesvolle wijnproeverij voor WensAmbulance Brabant

Geplaatst op: maandag 11 mei 2015


Een fundraisingactie van Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze heeft deze week ongeveer € 7.000 voor diverse goede doelen opgebracht. De helft van de opbrengst is bestemd voor Stichting WensAmbulance Brabant. WensAmbulance Brabant biedt terminaal zieke mensen die niet of nauwelijks kunnen lopen of staan de mogelijkheid om nog één keer met een ambulance ergens naar toe te gaan.

Op 30 april werd in Hotel Cuijk, de thuisbasis van de regionale Lionsclub, een exclusieve avond georganiseerd met entertainment door de Graafse zangeres Suzanne Menheere waarvoor meer dan honderd deelnemers zich hadden ingeschreven. De avond bestond uit een wijnproeverij die werd gecombineerd met culinaire hapjes van streekproducten.

Nederlandse wijnboer in Frankrijk
Speciaal voor deze avond kwamen de Nederlandse wijnboeren Daan en Elvire van Dijkman over uit Frankrijk waar zij al zo’n 15 jaar eigenaar zijn van ‘Domaine de Marotte’, een wijngoed in de buurt van de Mont Ventoux. Hun biologische wijnen – waarvan de druiven met de hand worden geplukt - worden al jaren geschonken als huiswijn in het Amstel Hotel en het Rijksmuseum. Daan van Dijkman gaf tijdens de proeverij uitleg over het leven als wijnboer en over de geschonken wijnen, terwijl Lionslid en hobbykok Paul Jansen de bijpassende hapjes beschreef. Uiteraard konden de bezoekers na afloop van de proeverij hun wijnvoorraad aanvullen door een bestelling te doen van de door hen zelf geproefde en beoordeelde wijnen. Van elke verkochte fles gingen enkele euro’s naar het goede doel. Daarnaast overhandigde Geert-Jan Derks namens de Industriële Kring Land van Cuijk een cheque van € 1000.

President Jacques Botden (Sambeek) van de Lionsclub zegt: “We zijn blij en trots dat deze avond zo succesvol is geweest en denk dat deze avond voor herhaling vatbaar is. Ik wil ook alle sponsoren bedanken voor hun bijdragen in giften en goederen, want zonder hen hadden we niet zo’n mooi resultaat kunnen behalen.”

WensAmbulance Brabant
WensAmbulance Brabant zet zich sinds 2011 in om terminaal zieken waardig afscheid te laten nemen van het leven. Wie niet of nauwelijks meer kan lopen of zitten, wordt door hen per ambulance vervoerd – met geschoolde vrijwilligers en comfortabele brancards – naar die ene speciale plek. Een plek vol herinneringen of gewoon passend bij een mooi afscheid. De wensvrager bepaalt zelf waar hij of zij naartoe wil (dit kan ook een buitenlandse bestemming zijn). De stichting beschikt over 160 vrijwilligers en vier ambulances die verspreid staan over heel Noord-Brabant en die overal in de provincie kunnen worden ingezet.

Arie van Turnhout (Mill), Lionslid en als vrijwilliger chauffeur bij WensAmbulance Brabant voegt toe: “Toen ik voorstelde om WensAmbulance Brabant te selecteren als goede doel voor onze actie, werden mijn collega-Lions direct gegrepen door wat deze organisatie kan betekenen voor zieken in de laatste fase van hun leven.“

Een rit met de WensAmbulance Brabant is gratis. Deze service kan worden aangeboden omdat er uitsluitend met vrijwilligers wordt gewerkt en er dus geen loonkosten zijn, én de stichting gulle giften ontvangt van scholen, verenigingen, particulieren en bedrijven, die dit initiatief een warm hart toedragen. Ook van wensaanvragers zélf worden vaak donaties ontvangen. Voor meer informatie over WensAmbulance Brabant, ga naar www.wensambulancebrabant.nl.