Deel dit artikel ‹ Terug

Arsenaal Grave wordt horeca- en evenementenlocatie

Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015


Het Arsenaal in Grave krijgt een nieuwe bestemming! Na een lange periode van leegstand is er overeenstemming tussen de eigenaren en het ondernemersechtpaar Puck van Doorn- van der Heiden en Michael van Doorn bereikt. Het gebouw gaat als horeca- en evenementenlocatie een nieuwe periode tegemoet.

Binnenkort starten de eerste werkzaamheden aan het binnenterrein en het bestaande horeca gedeelte. “Wij willen het Arsenaal Grave een nieuwe bestemming geven en daarmee echt iets toe gaan voegen aan de stad Grave”, aldus Puck van Doorn- van der Heiden. Naast een laagdrempelige horecagelegenheid en de sfeervolle kapel, zijn ze van plan om diverse, bij het gebouw en de ligging passende, evenementen te huisvesten. “Wij willen de samenwerking zoeken tussen ondernemers, het verenigingsleven en de inwoners van Grave en omstreken. Via het Arsenaal kunnen wij ze ruimte bieden voor publieke en besloten evenementen. We nodigen mensen van harte uit met ideeën, in of bij het Arsenaal Grave, om contact met ons op te nemen.

Michael van Doorn:”Het is, aangezien het gebouw hier na een goede poets -en onderhoudsbeurt al beschikbaar is, onze bedoeling om de evenementenlocatie van circa 3.500 m2 binnenruimte als eerste op te starten.

Het mooie - en historische gebouwencomplex, met bebouwing uit de 13e & 17e eeuw in het centrum van Grave, staat sinds 2006 leeg. Enkele jaren daarvoor is het volledig gerenoveerd en aangepast met het doel er een meubelwinkel te vestigen. Door de jaren heen zijn er diverse initiatieven en plannen geweest om het pand weer in gebruik te nemen, tot nu toe helaas zonder succes. Hoewel het geheel reeds geruime tijd leeg staat zijn de gebouwen door de eigenaren goed onderhouden. De eerste evenementen kunnen daarom op korte termijn gerealiseerd worden.