Deel dit artikel ‹ Terug

Galerie RoBa opent zondag 3 mei met; glaskunst, schilderijen, brons, neolith, kunstof, glas/aluminiu

Geplaatst op: donderdag 23 april 2015


De expositie is van 3 t/m 31 mei te bezoeken.
Open; de 1e zo, elke vrij, za en laatste zo van 14.00-17.00 uur.
Hemelvaartsdag 14 mei zijn wij open i.p.v vrijdag 15 mei.
Vrij toegankelijk.

Theo Schouten (Hindeloopen) schildert driedimensionale abstracte geometrische belevingen genaamd hoofdzaken. Inhoudelijk is het werk gebaseerd op de wijze waarop mensen functioneren. Ons doen en laten wordt bepaald door onze hersenen en uitgevoerd via commando’s (gedachten) die daar ontstaan. Elke levensvorm is rond, maar gedachten en uitspraken kunnen van mensen kunnen soms behoorlijk rechtlijnig zijn en dat vertaald hij in geometrie en lijnen.

Rogier Ruys (Breda) maakt als beeldend kunstenaar beelden in brons en diversen materialen in het klein tot meters groot . In het figuratieve werk zoekt hij naar nieuwe vormen van verwondering en in zijn realistische werk naar intense emotie en verstilling . Met de gedachten en manier van werken ‘klein gemaakt, groot bedacht’ hebben vele figuratieve beelden een monumentale kracht in zich met de zoektocht naar de kunst van het weglaten. Daarnaast ontwerpt en vormt hij met volle overgave al jarenlang beelden naar muziek. Trompet is zijn tweede grote passie. Deze liefde en muzikale bevlogenheid heeft ertoe geleid dat ART INTO MUSIC ‘the language of the world’ , een beelden Design concept AIM in 2012 is ontstaan met een eigen logo, website en met het eerste Dutch Design logo.

Annet Wood (Berkhout) exposeert haar vrouwelijke beelden met de torso als rode draad. De materiaalkeuze geeft een meerwaarde aan het sculptuur. Glas geeft de kwetsbaarheid van de mens weer, brons de sterkte, steen de oerkracht, zilver de waarde, hout de buigzaamheid en papier onze vergankelijkheid. De vrouwelijke torso geeft sterk weer wat een vrouw is of kan zijn. Met de strakke lijnen in de rug worden de innerlijke krachten weer van de vrouw weergegeven, aan de voorzijde, daar moet de sensualiteit bewaard blijven. Annet werkt nauw samen met haar man Willis. Zij ontwerpt het beeld en hij verzorgt het voorbereidende werk voor de gieterij, daarna slijpen en polijsten ze samen de beelden en Annet kiest de definitieve afwerking.

Leny Verschuuren-Hendriks (Asten) beeldhouwt bij voorkeur haar sculpturen in hardsteen, marmer en albast. Zij ontwikkelde gaandeweg haar eigen handschrift en weet in krachtige lijnen haar ideeën vorm te geven. Ze is geïnspireerd door de verhouding van mens tot mens en van mens tot natuur, die zich van oudsher beweegt tussen groei en verstilling, ritme en herhaling. De vier elementen spelen daarbij een crusiale rol in letterlijke en figuurlijke betekenis.

Rose van den Hurk (Nijmegen) maakt haar beelden van was, gips of klei, waarvan de meeste vormen vervolgens in brons worden gegoten. De rondingen van het vrouwelijk lichaam, het kind, de geboorte en de natuur zijn voor haar het uitgangspunt om beeldend en verbeeldend ijl, sterk en trots, de hoogte in of met een krachtige, sierlijke beweging naar de grond te vertalen. Naast haar autonome werk vervaardigt ze geboorte-, kinder- en gedenkbeelden. Voor Rose betekent het leven aangeraakt worden en u aan te raken met haar beelden.

Anneke Mientjes (Venlo) heeft zich toegelegd op ‘het fusen van glas’ . De kracht van de eenvoud, het leven in al zijn facetten, de mens maar ook de poëzie, muziek en reizen inspireren haar. Ze vertaald dat soms heel ingetogen, maar vaak ook heel kleurrijk. Haar motto ‘ieder mens verdient een kleur in zijn leven’. Haar partner Henk Kempees combineert zijn liefde voor metalen met de glaskunst van Anneke in de vorm van sokkels, een samenwerking die de glasobjecten versterken.

Deze expositie zal voorlopig de laatste expositie van 2015 zijn. Wegens gezondheidsproblemen van Jan Bastiaans gaan we het rustiger aandoen en we hopen op een passende wijze in 2016 onze passie te kunnen hervatten.