Deel dit artikel ‹ Terug

Diana Raaijmakers 3e op CrossFit-wedstrijd 'The Hellmond Throwdown'

Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015


Iets waar ‘Hell’ in staat kan alleen maar zwaar zijn. “En dat was het dan ook,” vertelt Diana Raaijmakers uit Mill. De in Langenboom geboren sportster nam onlangs samen met 6 andere leden van CrossFit Mill deel aan een CrossFit-wedstrijd in Helmond. “Sinds 5 maanden doe ik aan CrossFit bij Fitland XL in Mill. Ik heb eerder ook altijd intensief aan sport gedaan, maar CrossFit is met niets te vergelijken. Het is intensief en enorm mooi om te doen.”

CrossFit is een trainingsmethode overgewaaid vanuit Amerika en vandaag de dag erg populair en groeiende in Europa. Ook bij Fitland XL in Mill wordt deze sport sinds een tijdje aangeboden en wint deze snel aan populariteit. Er bestaat binnen deze trainingsmethode ook een competitie vorm waar mannen en vrouwen het tegen elkaar opnemen in korte heftige workouts. Aangezien CrossFit alle aspecten traint mag je ook alles verwachten tijdens de workouts. En dat was dan ook het geval op deze zaterdag in april in de VeKa sporthal in Helmond.

De dag bestond uit 3 kwalificatie workouts. Iedereen kon hier aan meedoen om punten te verdienen voor het klassement. Dat men tijdens een CrossFit-wedstrijd alles kan verwachten bleek ook in Helmond. Zo bestond de laatste workout uit o.a. het schouderen van een zware halterstang, opdrukken en het koude water in sprinten om daar kopje onder te gaan voordat je weer aan wal mocht. Hier werd het verschil in wel of geen viking-bloed goed zichtbaar. Waar veel deelnemers zich in thermokleding hulden stormden de mannelijke deelnemers van CrossFit Mill shirtloos het water in.

CrossFit Mill ging die dag niet met lege handen naar huis. Diana Raaijmakers werd 3e bij de Elite women. “Het was een zware strijd.” Ze wist in de kwartfinale haar tegenstander te verslaan in een loodzware workout met een zware halterstang en pullups. In de halve finale moest er op een steeds hogere box gesprongen worden. “Helaas verloor ik net van mijn tegenstander. Maar de 3e plaats gaf me toch een enorme voldoening en smaakt zeker naar meer.”

Meer weten over CrossFit?
Zie www.crossfitmill.nl of kom eens langs bij Fitland XL aan de Hoogveldseweg 1 in Mill.