Deel dit artikel ‹ Terug

Uitnodiging Gemeentelijke Dodenherdenking 2015

Geplaatst op: zaterdag 18 april 2015


De jaarlijkse gemeentelijke Dodenherdenking wordt dit jaar in het dorp Sint Anthonis gehouden. Uit respect en op gepaste wijze willen wij alle burgers en militairen herdenken die in een oorlog, waar ook ter wereld hun leven lieten. Ook is dit een moment om stil te staan bij hoe we  vrijheid wereldwijd door kunnen geven aan een volgende generatie.
Het thema voor 2015 is: "Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst".
Het gemeentebestuur van Sint Anthonís en de Dorpsraad Sint Tunnis nodigen u en uw (eventuele) partner uit deel te nemen aan de  Dodenherdenking op maandag 4 mei. Het programma is als volgt:

18.30 uur: Samenkomst in het gemeentehuis, Brink 3 te Sint Anthonis voor een kopje koffie.
19.15 uur: Start Stille Tocht via de Brink door het dorp naar het monument aan de Kolonel Silvertoplaan.
19.20 uur: Vendelzwaaien door leden St. Matthiasgilde en St. Antoniusgilde op het grasveld van de Brink, voortzetting tocht tot bij het monument, toespraak burgemeester en het dodenappèl.
19.55 uur: Kranslegging, Taptoe lnfanterie en 2 minuten stilte.
20.02 uur: Het volkslied door Harmonie St. Cecilia uit Sint Anthonis.

Ter afsluiting leggen alle aanwezigen een bloem bij het monument ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers. De bloem zal u worden aangereikt bij de start van de Stille Tocht. Op 5 mei vieren we dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd. De Heemkundevereniging Sint Tunnis in Oelbroeck organiseert een tentoonstelling met dit thema in het Heemhuus, Breestraat22.
Op 4 mei is de tentoonstelling open van 18.00 uur tot 21.00 uur. Ook hiervoor nodigen wij u van harte uit.