Deel dit artikel ‹ Terug

Nu ook slapen als een roos bij Het Roozenhuys

Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015


Het Roozenhuys is een plek waar al meer dan een eeuw het leven om rozen draait; gelegen bij de rozenkwekerij van Koninklijke Kwekerijen H.A. Verschuren & Zonen (sinds 1875) te Haps.

Behalve tuinrozen kopen, van rozengebak of rozenijs genieten, de huisgemaakte rozensiroop of rozenazijn kopen, trouwen of genieten van een high tea in de rozentuin, vergaderen in rozensferen, is het nu ook mogelijk om te SLAPEN ALS EEN ROOS;
Van tijd tot tijd wordt Het Roozenhuys voortaan namelijk ook verhuurd als verblijfsaccommodatie voor gezelschappen tot 10 personen.

Weetjes:
Het Roozenhuys is vooral een sfeervolle en landelijke plek om te vertoeven, maar toch vinden we het ook leuk om volgende weetjes met u te delen:
Spreekwoorden: (1914) Slapen als eene roos,
heerlijk, vast slapen; vooral van kinderen gezegd, die in hun slaap een hoogroode kleur kunnen krijgen,
Als hadden zij ‘rozen op de wangen’; de uitdrukking zal derhalve eigenlijk willen zeggen: in den slaap er uitzien als eene roos. Z

Wetenschappelijke weetjes:
Je kunt je geheugen tijdens het slapen ook boosten (Bjorn Rasch). We wisten al dat slapen de informatie die eerder op de dag is verworven versterkt wordt in de langetermijnopslag van de hersenen. met name de geur van rozen versterkt het visuele geheugen.
Ook is in een onderzoek naar voren gekomen dat studenten die tijdens een cursus de geur van rozen te ruiken krijgen,het geleerde beter blijken te onthouden als ze in hun diepe slaap nogmaals op rozengeur getrakteerd worden.

Nog meer redenen om eens een bezoek te brengen aan het Roozenhuys. Kijk eens op de site wanneer wij onze Voorjaarsdagen hebben!