Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw zorginitiatief in Cuijk

Geplaatst op: donderdag 19 februari 2015


Door de vele drastische veranderingen in de zorg worden veel zorgvragen niet meer vervult, doordat deze simpelweg niet meer vergoed worden. Saskia Ribbers uit Cuijk vindt het daarom tijd voor een nieuw initiatief en heeft de organisatie 'Handen die helpen' opgericht. Ze maakte zich zorgen over de veranderingen en besefte dat er niets anders op zat dan zelf een verandering in gang te zetten. Leest u mee over haar initiatief?

'Om mij heen zag ik mantelzorgers die met hun handen in het haar zaten. Hoe 'moesten' ze toch de tijd vrij maken om hun dierbare de zorg en aandacht te geven die ze nodig hadden. Vaak waren het de kleine, maar juist zo belangrijke dingen, waar dan geen tijd voor was. Denk hierbij aan de was doen, een boodschapje halen, een hond uitlaten of ander huisdier verzorgen, eten koken, gewoon een spelletje doen of het allerbelangrijkste een luisterend oor geven. Omdat ik denk dat ik met mijn ervaring, geduld en zorgzaamheid echt een verschil kan maken biedt ik graag deze diensten aan. U kunt mij inzetten voor de eerder genoemde opties, maar ook voor een gezellige wandeling of begeleiding bij een activiteit .

Ik verricht geen medische handelingen en ook lichamelijke verzorging laten ik aan de professionals over. Saskia is zelf mantelzorger van een jongen met beperkingen en weet precies hoe het was, hoe het is en vooral hoe het zou kunnen zijn. 'Je kan niet je hele leven aanpassen aan de behoeften van een ander, ook al zou je dat met alle liefde willen doen. Er zitten maar 24 uur in een dag.

Soms is het dan een opluchting als iemand even iets van je over kan nemen, of het nu gaat om de invulling van een grote zorgvraag of juist een klein detail, het geeft even lucht. Dat is precies waarom ik 'Handen die helpen' tot leven bracht, om die mensen een steunpilaar te geven. Ik wil hiermee de service te bieden, om persoonlijk en met het hart op de goede plaats, zelf even op adem te kunnen komen. Voor een vergoeding die van tevoren af wordt gesproken (minimaal 5 euro onkostenvergoeding) kunnen er samen afspraken gemaakt worden. Waar is behoefte aan, en hoe kunnen we dat invullen?

Nogmaals gaat het niet puur om huishoudelijke opdrachten, maar ook juist de menselijk kant, lekker een kopje thee drinken of helpen met het uitzoeken van die lastige papieren. We kijken samen wat er nodig is om het leven net wat aangenamer te maken. Hierbij kijk ik niet op de klok, het initiatief is juist bedoeld om langdurige relaties op te bouwen.

Ben jij of ken jij iemand die wel een helpende hand kan gebruiken vraag mij dan gerust om een en ander door te spreken. Daar ben ik voor!   

U kunt altijd contact opnemen via 06-20757922  of een bericht sturen via de facebook pagina; www.facebook.com/handendiehelpen  Saskia Ribbers, Cuijk