Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie van Gemma van Gennep en Marion Steijvers

Geplaatst op: woensdag 18 februari 2015


De volgende expositie in museum Het Petershuis in Gennep belooft een mooie combinatie van talenten. De kunstenaressen Gemma van Gennip en Marion Steijvers putten elk uit een veelzijdig verleden. Van Gennip, uit Weert, maakt indringende schilderijen van wat zij zelf randfiguren noemt. Steijvers werkt in Vught. Zij maakt sieraden en objecten van vele materialen, maar met een heel herkenbare eigen stijl.

Gemma van Gennip portretteert travestieten, transgenders, lesbiennes en prostituees. In interviews zegt ze gefascineerd te worden door de trots, de kracht en de kwetsbaarheid van haar onderwerpen, maar ook door het louche randje, de groezeligheid van hun leefwereld. De schilderes volgde aanvankelijk een opleiding tot danseres en choreografe, maar besloot dat ze meer ontleende aan haar tekentalent. Haar doeken tonen doorleefde koppen en niet meer zo erg mooie lijven.

Marion Steijvers studeerde modevormgeving en werkte als coloriste bij een textieldrukkerij. Ze volgde ook opleidingen industriële vormgeving en edelsmeden. De veelzijdigheid van haar mogelijkheden wordt weerspiegeld in haar bijdrage aan de expositie: er is werk in hout, zilver, keramiek, leer en textiel. Het zijn objecten die van alle kanten bekeken kunnen worden. Marion Steijvers verklaart haar kunstenaarschap uit “een natuurlijke drang om mooie dingen te creëren, geïnspireerd door organische vormen en materialen.”

De tentoonstelling is te zien van 1 t/m 29 maart. Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 6591CB, Gennep, is geopend van woensdag t/m zondag van twee tot vijf uur. De toegang is vrij, een bijdrage wordt op prijs gesteld.

Voor meer informatie: kijk op www.museumhetpetershuis.nl of op www.liefdevoorlimburg.nl.