Deel dit artikel ‹ Terug

Summmertime zaterdag 25 juli: Blues, bluesrock, musical

Geplaatst op: donderdag 16 juli 2009


Vanaf 27 juni tot en met 30 augustus biedt Summmertime elke zaterdag op de Markt in hartje Gennep gratis en live voor elk wat wils: allerlei muziek, dans, theater, show enz. Net als vorig jaar zijn er 11 middagvoorstellingen. Vanwege het 75-jarige jubileum van de OVG zijn er dit jaar zes avondvoorstellingen extra. Dit al is mogelijk gemaakt door ruim 100 sponsoren, met als hoofdsponsors: SCA, Rabobank LVCM, Teunesen Zand en Grint, Contour, Maas- en Niersbode plus gemeente Gennep.

De achtste en negende Summmertime-voorstellingen spelen op zaterdag 25 juli op de Markt in hartje Gennep. ’s-Middags vanaf 14.00 uur treedt PANNA! op met swingende blues en energieke bluesrock. Zanger-gitarist André van Zoom, gitarist René Risakotta, drummer Maurice Verschueren en bassist Vittorio Poggi brengen nummers van o.a. Walter Trout, Gary Moore, ZZ Top, Thin Lizzy, Chuck Berry en Gov’t Mule.

‘s Avonds is de bühne voor Angels Rule (2008), met de vocalisten Anneke Miggiels, Caroline Ermers, Marlies Driessen en Roel Verheggen, ondersteund door dansschool Martine uit Well . In korte tijd wist Angels Rule een groot publiek aan te spreken. Tijdens het concert in Gennep kan het publiek genieten van titels zoals Brand new day, I will follow him, Leun op mij en Jesus Christ Superstar. Voor de begeleiding op piano tekent Robert Lemmens. De avond wordt feestelijk afgesloten door het duo Peer & Geer.

Het eeuwenoude stadhuis is vanwege het 170 jarig bestaan van de provincie Limburg en Gennep bij Nederland voorbeeldig opgetuigd door Mirso Bajramovic in samenwerking met Stichting Monarch. Vanuit de ramen van het imposante stadhuis houden maar liefst acht Gennepse burgemeesters een oogje in het zeil. Het atelier van Mirso in datzelfde stadhuis is geopend, net als de deuren van de Artéglise wisselexpositie in de oude Hervormde kerk en het nabijgelegen Museum Petershuis. Naast al die cultuur is er ook natuur te bewonderen. Het enig overgebleven ooievaarsjong in het nest op de rechter schoorsteen kan al vliegen. En dat de weergoden Summmertime zeer goed gezind zijn bleek ook dit jaar weer. Tot nu toe heeft de volle Markt het nagenoeg steeds droog weten te houden. Reden te over om zaterdag 25 juli in hartje Gennep te verpozen!