Deel dit artikel ‹ Terug

Mijn te gekke boek

Geplaatst op: vrijdag 30 januari 2015


De literatuur zit vol met fascinerende hoofdpersonen die afwijken van de norm. Vaak op een tamelijk onschuldige manier, zoals de hoofdpersonen uit Het Boek Ont van Anton Valens, die de post niet open durven maken.
Niet alleen in fictie, ook onderzoek of eigen ervaringen leveren prachtige boeken op, zoals Ontregelde geesten van Douwe Draaisma en Paaz van Myrthe van der Meer.

Wat is het meest te gekke, bijzondere, waanzinnige, mooie boek dat u ooit heeft gelezen. Schrijf een pakkende tekst (maximaal 150 woorden) over dit boek en maak anderen zo nieuwsgierig dat ze dit boek ook willen lezen. Stuur uw tekst naar info@biblioplus.nl of geef het af bij de balie van uw bibliotheek. Inzenden is mogelijk tot zaterdag 28 februari. Meer informatie vindt u op www.biblioplus.nl.

Uit alle inzendingen worden de best pakkende teksten genomineerd. De schrijver van de meest overtuigende tekst ontvangt een boekenbon om een ‘te gek boek’ aan te schaffen.

Tijdens de Boekenweek van 7 tot en met 15 maart kan iedereen via de website of in een van de bibliotheken stemmen op de genomineerde teksten. Op woensdag 18 maart wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.