Deel dit artikel ‹ Terug

Thema-avond IVN Grave: Vogels in de lente

Geplaatst op: maandag 19 januari 2015


In mei leggen alle vogeltjes een ei …. toch???

IVN Grave houdt op dinsdag 10 februari een thema-avond over het gedrag en de zang van vogels in het voorjaar. Vogels zijn immers nooit zo uitbundig als in de lente; en hoe meer we over hun gedrag weten hoe meer we het herkennen en er van kunnen genieten. De avond vindt plaats in het Buitenhuis, clubgebouw van IVN Grave (en kinderboerderij Buitengewoon), Beukenlaan 8, 5363 RA Velp (N-Br.) en begint om 20.00 uur.

De presentatie wordt verzorgd door Gerard Compiet. Hij vertelt hoe de vogels in onze omgeving in de lente weer volop tot leven komen. Vooral de mannetjes roeren zich dan. Met hun steeds herhaalde zang proberen ze een territorium te claimen en een vrouwtje te veroveren. Het is paartijd en er moeten nesten gebouwd worden. Sommige vogels knutselen een ingenieus nest in elkaar, andere houden het eenvoudig. Dan worden er eitjes gelegd en uitgebroed en komen er na enkele weken jonkies tevoorschijn.

Gerard Compiet heeft al zijn hele leven grote belangstelling voor het gedrag van vogels. Zijn kennis heeft hij vooral vergaard door veel tijd in de natuur door te brengen, door vogels te observeren en zich te verdiepen in de literatuur. Met zijn ruime ervaring in het onderwijs is hij moeiteloos in staat anderen enthousiast te maken voor het vogelleven. Zijn presentatie wordt ondersteund met beeld en geluid.

De presentatie duurt ongeveer 2 uur. De kosten bedragen €2,- voor IVN-leden; niet-leden zijn ook van harte welkom, zij betalen €3,-.
advertentie