Deel dit artikel ‹ Terug

Nu of nooit voor kasteel Makken

Geplaatst op: dinsdag 23 juni 2009


De voorburcht van Kasteel Makken in Holthees, op de grens van Brabant en Limburg in de gemeente Boxmeer, is genomineerd voor het project Mijn Mooi Brabant. De provincie Brabant wil verrommelde plekken ‘ontrommelen’. Gemeenten konden verrommelde plekken aanmelden voor het project. Gedeputeerde Rüpp heeft uit alle inzendingen 21 plekken genomineerd, waaronder Kasteel Makken. Via de website www.mijnmooibrabant.nl kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op één van de genomineerde locaties. Op donderdag 9 juli wordt bekendgemaakt welke zes locaties de Provincie opknapt vóór begin 2011.

Kasteel Makken
De voorburcht is het laatst overgebleven gedeelte van het voormalige kasteel Makken bij Holthees, destijds een bijzonder waterkasteel dat vele eeuwen in de regio een belangrijke rol heeft gespeeld. Ooit woonden in kasteel Makken de kopstukken van een machtig bolwerk tussen Holthees en Vierlingsbeek. Het dateert uit de 15e tot 17e eeuw. Dit waardevolle kasteelrestant verkeert in zeer slechte staat. Al jaren is de vervallen voorburcht een ‘hot’ onderwerp in de regio. Iedereen wil de voorburcht behouden, maar het is niet mogelijk gebleken om het financiële plaatje rond te krijgen. Omdat het kasteel veel historische waarde heeft, zou het geweldig zijn als dit met behulp van de Provincie opgeknapt kan worden!

Stemmen
Iedereen kan stemmen via de website www.mijnmooibrabant.nl. Achter de knop ‘genomineerde locaties’, staat uitgelegd hoe men een stem kan uitbrenen. Op 6 juli om 12.00 uur sluit de stemming.
Via de banner op de gemeentelijke website www.boxmeer.nl kunnen mensen rechtstreeks op Kasteel Makken stemmen.

Promotietour Provincie
De provincie is er veel aan gelegen het project onder de aandacht van het publiek te brengen. Vanaf 17 juni trekt een promotietour door Brabant om alle projecten aan te prijzen. De promotiekaravaan stopt op 2 juli om 15.00 uur op het Weijerplein in Boxmeer. Iedereen is daar van harte welkom!

Bron: http://www.boxmeer.nl