Deel dit artikel ‹ Terug

Ingrid Voncken nieuwe voorzitter Museum Het Petershuis

Geplaatst op: dinsdag 23 december 2014


Leny Bonarius draagt stokje over

Voormalig wethouder Ingrid Voncken wordt de nieuwe voorzitter van de Professor Johan Peters Stichting. Op 12 januari 2015 zal de huidige voorzitter Leny Bonarius het stokje overdragen. Zij heeft zich dan zo’n 18 jaar als bestuurslid voor Museum Het Petershuis ingespannen; eerst als secretaris en de laatste 10 jaar als voorzitter.

Vanaf haar aantreden als voorzitter heeft Bonarius zich er sterk voor gemaakt om de historische collectie op een eigentijdse en museumwaardige manier te presenteren. Met de ingebruikname van de nieuwe inrichting eind vorig jaar is die wens in vervulling gegaan. Ook de openstellingstijden zijn onder haar voorzitterschap uitgebreid, evenals het aantal vrijwilligers dat zich voor het museum inzet. De scheidende voorzitter kijkt dan ook met veel plezier terug op de afgelopen periode: “Het is de taak van het museum om te laten zien dat het heden zijn wortels heeft in onze geschiedenis, en dat is inmiddels wel gerealiseerd”. Jammer vindt zij het dat de bezoekersaantallen nog achter blijven bij de verwachtingen: “dat wordt dé opgave voor de komende jaren!”

Haar opvolgster beheerde als wethouder onder meer de portefeuille Cultuur. Zij begint vol overtuiging aan haar nieuwe taak. De afgelopen jaren heeft zij ervaren dat de inwoners in deze regio zich zeer verbonden voelen met de stad, de dorpen en hun historie. Daarover zegt ze: "Het leeft echt. Kijk eens hoe mensen zich hebben ingespannen om de oude Martinustoren in oude luister te herstellen. Denk aan de stadsgidsen en de mensen die met de archeologie bezig zijn. Het museum kan een spil zijn in al die activiteiten”.