Deel dit artikel ‹ Terug

Cabaret-try-out Ellen Dikker: "Groene Vingers"

Geplaatst op: maandag 8 december 2014


Donderdag 11 december staat Ellen Dikker met haar cabaret-try-out 'Groene Vingers' in Theater De Steenakker in Haps.
Ze is de enerlaatste in de caberetserie i.s.m. Schouwburg Cuijk van dit seizoen.

Aanvang: 20.15 uur Entree: € 12,50 Reserveren: www.desteenakker.nl
Vrijdag 20 februari sluit Frank van Pamelen met de voorstelling 'Complot' (géén try-out) de serie af.


Groene Vingers

Ellen Dikker is onbetwist ‘typetjes-specialist’. Ze maakte reeds drie programma’s, sleepte een nominatie voor de prestigieuze Neerlands Hoop Cabaretprijs in de wacht en is columniste op Radio 2.

Met ‘Groene Vingers’ schoffelt Ellen de boel eens lekker om. Op zoek naar vaste grond duikt ze in de wondere wereld van bio, eco en oer. Een wereld waar de tragikomische, hypervrolijke of licht doorgedraaide types van Ellen uitstekend tot bloei komen. Soms hard als snoeihout, dan weer breekbaar als bloesem, maar altijd met het gezicht naar de zon. Een passend programma voor het fraai landschappelijk gelegen Theater De Steenakker in Haps (Cuijk).

Ellen Dikker is uniek in het huidige cabaretlandschap en wordt alom gewaardeerd om haar kwalitatief hoogwaardige programma’s. Haar vaste schare bezoekers breidt zich telkens uit. Als u haar gezien heeft wilt u dit programma ook zien, als u haar niet heeft gezien wordt het hoog tijd eens kennis te maken.
In de aanloop naar het WK voetbal in Brazilië maakte Ellen Dikker indruk met haar hilarische vertolking van Truus van Gaal in de theaterproductie ‘De Grote WK Show’.

De pers over haar eerdere shows:
“Ellen Dikker heeft een gouden hand bij het neerzetten van typetjes met een stevige karakterbasis (…) Het lijkt op een avondje lichtvoetig amusement, maar Ellen Dikker is meer, veel meer. Zij is innemend, intelligent en heeft achter de lach een hoop te vertellen.” Volkskrant

“Blinkt uit in interessante, gelaagde personages, die zowel een komische als een tragische kant hebben. Soms subtiel en soms juist helemaal over de top.” Trouw

“Met haar energieke, vrolijke voorkomen heeft ze het publiek binnen vijf minuten volledig voor zich gewonnen.” Parool

“Dikker is een sprankelende persoonlijkheid die haar typetjes veel kleur geeft.” Metro

“Comédienne pur sang” AD

“Ellen brengt de meest uiteenlopende, geweldig neergezette typetjes. Haar teksten zijn knap, spitsvondig en actueel. Ellen Dikker is klaar voor de grote doorbraak.” Cultuurpodium.nl

“Het publiek brult van het lachen … Een aanrader!” Noordhollands Dagblad

Prijzen:
– Persoonlijkheidsprijs Cameretten 2006
– Nominatie VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop 2009

Uit het juryrapport: “Haar veelal knap neergezette ‘karikatuurtjes’ van gemankeerde mensen vormen een optelsom; wie goed telt en kijkt, komt uit bij de theatermaakster en haar belevingswereld. Dikker staat met flair en vanzelfsprekendheid op het podium, heeft inhoud en is een talent van wie we hopelijk nog veel gaan horen en zien”.

www.ellendikker.nl