Deel dit artikel ‹ Terug

Midzomer in Boxmeer

Geplaatst op: vrijdag 12 juni 2009


Het weekeinde van 19-20 en 21 juni staat in openluchttheater het Weijerpark in het teken van swingen, muziek, dans en cultuur. Een wervelend en bruisend programma vol dynamiek in zwoele zomerse sferen.

The REVOLVERS-A-GOGO op vrijdag 19 juni!
Op vrijdag 19 juni wordt het Weijertheater in Boxmeer voor een avond omgetoverd in een hippe beatclub. Sixties band The Revolvers zal naar goed gebruik het dak er af spelen, hierbij geholpen door vj Steadycam, dj’s Dr. Schnauzer en Brian Fearne, en als voorprogramma een speciale surprise act.
The Revolvers behoeven nauwelijks meer introductie in Boxmeer en verre omstreken. Al tien jaar spelen zij vol overgave the best of beat & soul: The Beatles, the Kinks, the Who, the Small Faces, Spencer Davis Group en vele anderen. Klassiekers, maar ook onbekende pareltjes, door The Revolvers van de vergetelheid gered. Sixties muziek zoals die destijds in ‘Swinging London’ geklonken moet hebben. Niet voor niets waren ze onlangs een week lang de huisband van Radio 2 tijdens ‘Made in the Sixties’.
Speciaal voor deze avond worden The Revolvers live omlijst door fraaie sfeerbeelden van vj Steadycam. Voor en na het optreden zorgen dj’s Dr. Schnauzer en Brian Fearne met sixties plaatjes voor een sfeer waarin gegarandeerd de voetjes van de vloer gaan! Heel bijzonder wordt het voorprogramma, waarover wij helaas nog niks los kunnen laten, behalve dat het hier twee bekende muzikanten betreft die voor het eerst in deze samenstelling zullen optreden.
“The Revolvers-A-Gogo” belooft hoe dan ook een unieke sixties experience te worden. Kom dat meemaken op vrijdag 19 juni in de Weijer te Boxmeer. Het optreden begint om 20.30 uur en de entree bedraagt €10,--

Zaterdag 20 juni
Zaterdag 20 juni staat de eerste editie van Fiësta à l ‘agua geprogrammeerd. Het beloofd een swingend Latin feest te worden waarin men kan genieten van de zomerse en opzwepende klanken van de salsa en de merenque, maar waar ook actief kan worden meegedaan.
Vanaf 14.00 uur zorgt de van oorsprong Antilliaanse Brassband Authority ervoor dat het winkelend publiek in het centrum van Boxmeer zich alvast kan warmen aan de opzwepende ritmes en zwoele klanken van de Cariben. Zij lopen al spelend door het centrum van Boxmeer waarna niemand er meer omheen kan: het is Midzomer in Boxmeer!
Vanaf 17.00 beginnen in C.C. de Weijer workshops salsa, merenque, Bachata en Rueda de Casino verzorgt door Lemos Jones van dansschool Maestra Salsa Cop.

Om 21.00 uur de hoofdact van Fiësta à l’agua: La Sonora Cubana. Deze groep is onderdeel van de culturele rijkdom van Cuba.
La Sonora Cubana speelt een verfijnde mix van Cubaanse stijlen: Son, Habanera, Mambo, Cha-cha, Son Montuno, Guajiras, Guarachas, Boleros, Latin Jazz..
Het passeert allemaal de revue. La Sonora Cubana laat de klanken uit het Gouden Tijdperk van de Cubaanse muziek herleven; muziek die de wereld heeft leren kennen en liefhebben dankzij de legendarische Buena Vista Social Club. De groep neemt je mee terug naar de Sociedas, de plekken waar Cubanen van oudsher hun dagelijkse sleur van zich afgooiden, dansten, zongen en elkaar liefhadden.
De groep bestaat uit 8 leden. Allen hebben gestudeerd aan het hoger kunstinstituut van Havana. Enrique Ochoa, uit het bekende muzikale Ochoa geslacht, is reeds 79 jaar maar nog zeer vitaal en met een lang muzikaal verleden.
Kortom; een muzikale happening van hoog niveau waar gegarandeerd geswingd gaat worden!
Na het concert wordt de after-party verzorgd door DJ Lemos. Hij zal ervoor zorgen dat iedereen ook na het spetterende live-concert gewoon kan blijven dansen en swingen. De after-party duurt tot ongeveer 01.00 uur.

Rev ‘n Ros!!
Topact in Boxmeer 21 juni

Zondag 21 juni presenteert C.C. de Weijer het Midzomerprogramma. Het is de organisatie gelukt een topact te contracteren: Rev ’n Ros de zingende en swingende favorieten uit het tv-programma The X-Factor.
De optredens zijn in het Openluchttheater van het Weijerpark en het Weijerpark zelf. Aanvang om 13.00 uur tot ongeveer 18.00 uur, de entree is gratis.

Het is een gevarieerd programma met verder bijdragen uit de hele gemeente; bijna elk dorp is vertegenwoordigd door een of meerdere artiesten.
Deze unieke opzet is ontstaan door de samenwerking van C.C. de Weijer met de gemeente Boxmeer en het Platform Toerisme en Recreatie.
Het Platform is een netwerk van ondernemers uit verschillende sectoren in de gemeente Boxmeer die samenwerken om het vrijetijdsaanbod in het gebied te versterken.
Er zijn al meerder projecten gerealiseerd zoals nieuwe fiets- en wandelroutes, ontdekkingstochten in de Maasheggen en nu dus het Midzomerprogramma.

Wat kunt u zoal verwachten op zondag 21 juni?
Elk kwartier zal een andere artiest of groep het podium betreden waarbij de Rijkevoortse Dorpsmuzikanten als een rode draad door het programma lopen met elk uur een optreden. De presentatie is in handen van een ras-artiest uit Sambeek: Antwan Ebben, voor velen geen onbekende op het podium!
Héél veel muziek dus, in en rond het Weijerpark op 21 juni, met diverse artiesten die ieder op zijn/haar manier hun dorp vertegenwoordigen.
De optredende artiesten: djembé school Doun-Doun, Hans Coolen, Jeffrey en Pascal, Anneke Miggiels, Eva Cremers, Cliff Rijnders met zijn Elvis-act, Bocker Kudiwa, Jos Wetzel, en natuurlijk Rev ’n Ros, ook in Boxmeer the X-Factor!.
Daarnaast ook toneel; Toneelclub Vortum-Mullem verzorgt een aantal animaties in het publiek. In het Openluchttheater Weijerpark worden om 14.00 uur en om 16.00 uur kindervoorstellingen gegeven door Pimpernel. Tussen de voorstellingen door kunnen de kinderen zich vermaken op het springkussen.

Kortom: een bruisend programma op zondag!
Maar… het hele weekeinde bruist en barst van de muziek, dans en wervelende optredens in en rond het openluchttheater Weijerpark.

Kijk voor meer informatie op http://www.deweijer.nl
advertentie