Deel dit artikel ‹ Terug

Filmcafé Grave, programma week 47 en 48

Geplaatst op: vrijdag 14 november 2014


Dinsdag 18 en woensdag 19 november, 20.15 uur
BOYHOOD

Samenvatting: Drama waaraan regisseur Richard Linklater 12 jaar lang werkte met dezelfde acteurs, over een gescheiden koppel dat hun zoon probeert op te voeden.

Verhaal: Boyhood vertelt het verhaal van twee gescheiden mensen (Patricia Arquette en Ethan Hawke) die hun kind opvoeden. Centraal staat het leven van de 6-jarige Mason en de emotionele reis die hij aflegt vanaf zijn kindertijd tot aan volwassenheid. Een bijzonder project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Richard Linklater met Boyhood tot in detail de jongensjaren van Mason (Ellar Coltrane). In een ontroerend verhaal zien we Mason voor onze ogen opgroeien van jongen tot man. Daarnaast worden ook zijn zus Samantha (Lorelei Linklater) en hun gescheiden ouders, Olivia (Patricia Arquette) en Mason Sr. (Ethan Hawke) gevolgd. Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen. Een prachtig en herkenbaar portret over opgroeien, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd.

R. Linklater / VS / 2013 / drama / 164 min

Dinsdag 25 en woensdag 26 november, 20.15 uur
MAGIC IN THE MOONLIGHT

Samenvatting: Romantische komedie van Woody Allen waarin een illusionist probeert te achterhalen of een helderziende de boel al dan niet belazert.

Verhaal: De Britse illusionist Stanley krijgt de taak om het medium Sophie te ontmaskeren die overduidelijk de zaak belazert, maar wel enorm charmant is. Maar Stanley is zelf in feite een beroepsleugenaar. Als nep-Aziaat leidt hij het Berlijnse publiek van de late jaren twintig om de tuin. Hij lijkt dan ook de uitgelezen persoon om door de beweringen van het medium Sophie heen te prikken. Met veel moeilijke blikken en een ontwapenend soort naïviteit, weet de jongedame informatie uit mensen los te peuteren die ze onmogelijk kan weten. Ze wordt hierbij stevig afgeschermd door de stugge Mrs. Baker. Stanley heeft een vooropgezet plan, maar als hij de kans krijgt om wat tijd met Sophie privé door te brengen, wordt zelfs zijn scepsis aan het wankelen gebracht.

W. Allen / VS / komedie, romantiek / 98 min

Thuisbasis Filmcafé Grave
Palazzo Theater, Maasstraat 12, Grave

www.filmcafegrave.nl
www.facebook.com/filmcafe.grave
www.twitter.com/filmcafegrave