Deel dit artikel ‹ Terug

Hulp bij het Huishouden in 2015 door dezelfde aanbieders

Geplaatst op: maandag 10 november 2014


Cuijk/Grave/Mill en Sint Hubert, 7 november 2014 – Inwoners van de gemeenten Cuijk, Grave of Mill en Sint Hubert die recht hebben op hulp bij het huishouden, blijven die hulp in 2015 van hun huidige zorgaanbieder ontvangen. De drie gemeenten hebben hiervoor de bestaande overeenkomsten met de aanbieders van huishoudelijke hulp met één jaar verlengd.

Door de verlenging is de kwaliteit en continuïteit van deze vorm van zorgverlening aan inwoners voor komend jaar gewaarborgd. De verlenging geeft zorgaanbieders, gemeenten en inwoners ook meer tijd om gezamenlijk tot passende oplossingen te komen over de invulling van de huishoudelijke zorg vanaf 2016.

Huidige zorgaanbieders
Op dit moment wordt op basis van een overeenkomst met vier zorgaanbieders huishoudelijke hulp geleverd voor inwoners in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. Dit ter uitvoering van de wet maatschappelijke ondersteuning. De huidige zorgaanbieders zijn:
1) Huishoudelijke hulp Pantein-Vivent BV
2) Tzorg
3) Buurtdiensten
4) BrabantZorg (alleen in de gemeente Grave)

In de met deze zorgaanbieders gesloten overeenkomsten is een bepaling opgenomen dat de gemeente deze overeenkomsten met 1 jaar kan verlengen. De gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Daarmee zijn de huidige overeenkomsten met 1 jaar verlengd tot 1 januari 2016. De zorg zal in 2015 worden geleverd op basis van dezelfde tarieven (incl. een indexeringspercentage) en onder dezelfde condities en voorwaarden als in 2014. De verlenging is met de zorgaanbieders besproken en zij hebben hiermee ingestemd.