Deel dit artikel ‹ Terug

Zondagmiddag 9 november klassiek muziek in 't Kerkje in Velp bij Grave (NB)

Geplaatst op: maandag 20 oktober 2014


Pianist Hans Eijsackers speelt Bach, Schumann en Britten
Op zondagmiddag 9 november aanstaande speelt pianist Hans Eijsackers werken van Bach, Schumann, Britten en anderen in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren via de site www.kunstinhetkerkje.nl of via het mailadres info@kunstinhetkerkje.nl tot zaterdagavond 8 november 24.00 uur.

‘Von fremden Ländern und Menschen’
De werken van deze middag kunnen het best samengevat worden met de titel: ‘Von fremden Ländern und Menschen’. Via Schumanns poëtische impressies van zijn kinderjaren en Brittens vakantieherinneringen aan de Engelse kust, gaat de reis van Eijsackers deze middag naar vier sfeertekeningen van vakantieland Spanje.

Hans Eijsackers
Hans Eijsackers behaalde in 1992 het diploma Uitvoerend Musicus met Onderscheiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na zijn studie werd hij uitgenodigd te komen studeren aan de European Mozart Academy in Kraków, waaruit optredens voortvloeiden in Budapest, Zuidoost-Azië, Cornwall en New York. Hij was van 2000 tot 2007 pianist van het Hexagon Ensemble, waarmee hij behalve in Nederland geregeld speelde in de Verenigde Staten en Londen (Wigmore Hall).
Naast zijn werk als docent hoofdvak piano en kamermuziek aan de conservatoria van Tilburg en Den Haag treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider. Sinds 1 oktober 2013 is hij aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf. In 2012 was Hans Eijsackers al eens te horen in het Kerkje in Velp.

Zaterdag 15 november start een nieuwe kunstexpositie ‘Stengelbengels’ (beelden) van Antoinette van Zoggel. Deze expositie is tot en met zondag 30 november te bezichtigen op zaterdag en zondagen van 11.00 tot 17.00 uur.
Zondagmiddag 7 december is het volgende concert. Sarah d’Hondt en Koen de Cauter brengen Franse chansons.

Voor meer informatie over het muziek- en expositieprogramma 2014 – 2015 van de stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.