Deel dit artikel ‹ Terug

Gratis herfstvakantieactiviteiten met de Gidsgroeters van het RBT Land van Cuijk

Geplaatst op: maandag 13 oktober 2014


Op verkenning in het Land van Cuijk
Gratis herfstvakantieactiviteiten met de Gidsgroeters van het RBT Land van Cuijk

Ga eens op verkenning in uw eigen omgeving. Er is zo veel moois te zien in het Land van Cuijk.
Tijdens de herfstvakantieweek van 20 t/m 26 oktober a.s. zijn er verspreid over de regio diverse activiteiten die u gratis worden aangeboden door de Gidsgroeters van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk.

Op dinsdag 21 oktober verzorgt Gidsgroeter Wil Bank een wandeling. Zij neemt u graag mee langs de historische bezienswaardigheden van Boxmeer met een bezoek aan de Petrusbasiliek, een van de ca 25 basilieken die wij in Nederland kennen en de crypte in deze kerk. Startpunt is VVV Toeristisch Ontmoetingspunt De Weijer aan de Raetsingel in Boxmeer, vertrek om 10.30 uur. Duur ca 1,5 tot 2 uur . Deelname is gratis.

Woensdag 22 oktober vertelt Gidsgroeter Elles van Loenen u van alles over het Duits Lijntje, de spoorlijn die liep tussen Boxtel en Wesel ( Dld ) en ook Haps aandeed. Er is een korte presentatie over het erfgoed van het Duits Lijntje in de bijzondere sfeer van haar Huistheater. Daarna maakt u samen een wandeling over het Hapse gedeelte van deze bijzondere spoorlijn. De tocht vertrekt bij minimaal 8 deelnemers dus opgeven is gewenst. Dit kan op tel. 0485-310 920. Deelname is gratis, aanvang 14.00 uur. Startpunt Huistheater De Steenakker, Steenakkerstraat 5 in Haps. Voor de liefhebbers is er koffie of thee met een stuk “Hapse Non” voor € 2,50.

Op donderdag 23 oktober gaat geboren en getogen Boxmerenaar en Gidsgroeter Jan Sieben met u op pad langs de historische bezienswaardigheden van Boxmeer. Bijzondere aandacht is er dan voor de Petrusbasiliek en het ondanks oorlogsgeweld en geloofsverval tot op de dag van vandaag bewaard en bewoond gebleven Karmelietenklooster. Startpunt: VVV Toeristisch Ontmoetingspunt De Weijer, Raetsingel in Boxmeer. Aanvang 10.30 uur, de wandeling duurt ca 1,5 tot 2 uur. Deelname is gratis.

Vrijdag 24 oktober is er een activiteit voor mensen die van snelheid houden: u kunt op de pedalen en mee racefietsen met Gidsgroeter en ervaren wielrenner Jo van Gemert. Hij maakt samen met u een tocht van ca 65 kilometer vanuit Overloon. De gemiddelde snelheid is 28 km/pu. Aanmelden vóór 13.15 uur bij Toeristisch Ontmoetingpunt De Heeren van Overloon aan de Irenestraat in Overloon. Het vertrek is om 13.30 gepland vanaf Café Hannes aan de Vierlingsbeekseweg 5. Deelname is gratis, zelf u racefiets meebrengen!

Zaterdag 25 oktober| neemt Gidsgroeter Jan Oostlander die Boxmeer als zijn broekzak kent u mee door Boxmeer vanaf VVV Toeristisch Ontmoetingspunt De Weijer aan de Raetsingel in Boxmeer voor een wandeling die voert door oud en modern Boxmeer.

Zondag 26 oktober gaat Gidsgroeter Lucy Kusters uit Groeningen graag met u op pad om u tijdens een wandeling van alles te vertellen over het voormalige kasteel en de herenhuizen van Groeningen, de ligging aan het Maasheggengebied en de Tweede Wereldoorlog . De start is bij Toeristisch Ontmoetingspunt Ezelgasterij Aan de Maasheggen aan de Passtraat 5a in Groeningen om 14.00 uur. Duur ca 1 – 1,5 uur, deelname is gratis.